Padar sai kergelt vigastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Padar
Martin Padar Foto: Raigo Pajula

Valitsev Euroopa meister Martin Padar jõudis küll Prahas judo MK-etapil raskekaalus poolfinaali, ent loobus kerge vigastuse tõttu edasi võistlemast ning lõpetas 5. kohaga.



«Martin sai, jah, natuke vigastada, aga päris täpselt veel ei oska öelda, mis tal viga on,» selgitas treener Aavo Põhjala. «Venemaa koondise arst vaatas ta üle ja ütles, et ilmselt on rinnalihase väike venitus või põrutus. Loodame, et midagi hullu pole, aga igaks juhuks polnud enam mõtet edasi maadelda, sest Euroopa meistrivõistlused on tulekul.»



Viini EMini on jäänud umbes poolteist kuud. «Parem karta kui kahetseda. MK-etapi tulemus ei anna midagi muud peale enda rahulolu,» arvas Põhjala.



Esimesed kaks rivaali, nii hispaanlase Angel Parra kui prantslase Luic Broziaux’ alistas Padar ipponiga, seejärel pidas aga tõsise heitluse maha poolaka Janusz Wojnarowicziga. Just selles matšis Padar endale liiga tegigi. Tänu eestlase loobumisele pääses ukrainlane Stanislav Bon­da­renko võitluseta finaali.



«Tundub, et Martini vorm liigub EMi eel tõusuteed, praegu on selline keskmine,» arutles Põhjala. «Kõigi eelduste kohaselt oleks ta seda ukrainlast võitnud ja finaali läinud, aga see on muidugi spekulatsioon.»



Kehakaalus kuni 73 kg võitis Künter Rothberg pronksmedali. «Künter maadles tublisti, tema kaalukategoorias võistles 59 meest ja ta võitis kõik matšid puhtalt,» rõõmustas Põhjala.



Poolfinaalkoha eest maadles Rothberg maailma reitingu kolmanda numbri, korealase Gui-Man Bangiga. «Künteril olid omad šansid ja ta läks ka juhtima, aga lõpuks oma väikeste vigade pärast ikka kaotas,» analüüsis treener.



Pronksikohtumises alistas Rothberg mongoollase Nyam-Ochir Sainjargali.



Kehakaalus kuni 81 kg kaotas Aleksandr Marmeljuk avaringis hispaanlasele Jorge Benaventele. Naiste MK-etapil Varssavis piirdus Julia Bežko (kuni 57 kg) samuti ühe matšiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles