Lessing veel maad kündma ei hakka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing
Roland Lessing Foto: Raigo Pajula

Kui pärast 20 km võistlust teatas laskesuusataja Roland Lessing, et teeb tippspordiga lõpparve ja hakkab maad kündma, siis reedese teatesõidu järel oli ta juba meelt muutnud.



«Olen siin mõelnud ja …ei tahaks ikka päris niimoodi peksasaanuna loobuda. Pealegi, ma ei oska midagi muud nii hästi. Kuigi haridust mul on – haritust aga ilmselgelt mitte,» tõdes Eesti Põllumajandusülikooli lõpetanud Lessing.



Eestisse jõudes seisab tal kõigepealt ees vestlus alaliidu juhtidega. «Pühin nüüd kummikud puhtaks ja lähen juhatuse ukse taha. Uurin, kas nad tahavad mind veel toetada ja mis üldse saama hakkab. Pärast seda vaatan edasi,» sõnas Lessing.



Pokljuka MK-etapil 2. koha saanud, kuid OMil põrunud 31-aastane sportlane tõdes, et nelja aasta kõige olulisem võistlus Whistleri suusaradadel jättis talle mõru maitse suhu. Seda enam, et tegemist oli tõenäoliselt tema viimase olümpiaga. Sotši olümpiani tippsportlasena jätkamist ei pea ta reaalseks.



«Sotši? Ma ei usu, et nii kaua tippspordis vastu pean. Vähemalt ühe hooaja tahaksin aga kindlasti veel jätkata. Näidata, et nii vilets mees ma nüüd ka pole,» nentis Lessing ja võttis oma olümpia kokku: «Kindlasti kõik kirjutavad nüüd, et läksin lati alt. Aga tegelikult ma ei jõudnud latile poolele maalegi, või noh – tegelikult hüppasin lausa vastu tartaani. Midagi head ei olnud, täielik põrumine,» möönis Lessing, kelle parimaks jäi sprindivõistlusel saadud 62. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles