Suusamaailma teravaim tipp saabub taas Saku Suverullile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virpi Kuitunen
Virpi Kuitunen Foto: AFP / Scanpix

Saku Suverull 2008 meelitab augusti kolmandal nädalavahetusel Otepääle läinudtalvise murdmaasuusatajate MK-sarja üldvõitjad Virpi Kuituneni ja Lukaš Baueri.

Maailma tippsuusatajate suvises kalendris kindla koha leidnud jõuproov peetakse Tehvandi Spordikeskuses laupäeval, 16. augustil. 18. korda toimuv Saku Suverull viiakse tänavu läbi ühepäevasena ning pealtvaatajad pääsevad võistluste territooriumile tasuta.

«Tänavuse Saku Suverulli programm on väga sportlik – lisaks kahele erinevale suusavõistlusele ühel päeval pakume spordisõpradele võimalust jälgida ka suusahüppevõistlust uuel hüppemäel ja noorte rullsuusavõistlust,» ütles võistluse korralduskomitee esimees Alar Arukuusk. «Nii raja äärde kui staadionile pääsevad pealtvaatajad tasuta, piletit vajavad vaid need, kes elavad võistlusele kaasa stardi- ja

finišikohas lasketiiru tribüünil.»

Sarnaselt mullusega algab Saku Suverull seekord sprindivõistlusega 16. augusti hommikupoolikul. Pärast lõunapausi on kavas eraldistardist rullsuusatamine klassikalises tehnikas.

Lisaks Kuitunenile ja Bauerile on osaleda lubanud veel viimatiste MM-võistluste kullaomanikud Aino Kaisa Saarinen ja Jens Arne Svartedal ning Sapporo MMi medalistid Pietro Piller Cottrer, Vassili Rotšev, Nikolai Morilov, Aleksandr Legkov, Nikolai Pankratov ja Dušan Kožišek.

Nimekamatest on starti oodata veel Justyna Kowalczykut, Valentina Ševtšenkot, John Kristian Dahli, Anders Södergreni ja Valerio Checchit.

Osalemas on ka kõik tugevamad eestlased eesotsas Andrus Veerpalu ja Jaak Maega, kokku teeb Saku Suverullil kaasa suusatajaid 12 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles