Müürsepp tahab end üles töötada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreeneril Andres Sõbral oli mahti ka kohtumist pingilt jälginud Martin Müürsepaga kätt suruda.
Rakvere Tarva peatreeneril Andres Sõbral oli mahti ka kohtumist pingilt jälginud Martin Müürsepaga kätt suruda. Foto: Toomas Huik

«Puhastame õhku. Nüüd näevad inimesed, et Eesti korvpall ei koosne vaid Sokkudest ja Arbetitest, vaid meil on ka Veidemanid ja Saaged,» lausus Rakvere Tarvase peatreener Andres Sõber pärast Eesti liigas võõrsil saadud 87:80 võitu BC Kalev/Cramo üle.


Enamiku ajast võõrustajate taktikepi all kulgenud kohtumises juhtis Kalev neli minutit enne avapoolaja lõppu 38:23, kuid poolajavileks oli võõrustajate edu kahanenud minimaalseks 41:40.

Teisel poolajal kulgenud punkt punkti heitluses tegi Lääne-Virumaa klubi otsustava spurdi viimase kahe minutiga, kui 79:80 kaotusseisust visati kaheksa silma järjest. Kalevi rünnakud jätsid pehmelt öeldes soovida.

Erariietes Tarvase pingil istunud Martin Müürsepp vangutas lõpuvile järel pead. «Olla 15 punktiga taga, säilitada külma närvi ja võita. Fantastiline! Pean hakkama mänguaja pärast võitlema,» ütles Müürsepp.

Kahes viimases Tarvase kohtumises meeskonda pingilt toetanud Müürsepp ei tahtnud lubada, millal tema kauaoodatud comeback teoks saab. Järgmise mängu peab Tarvas 12. märtsil kodus KK Pärnuga.

«Kui vahepeal tagasilööke ei teki, siis mängin,» kinnitas ta ja jätkas lõbusamas toonis: «Esimesel treeningul olin juba pärast soojendust küpse. Praegu on jalgades suur väsimus. Olen sült. Igalt poolt valutab.»

Vahepeal 130 kilo kaalunud Müürsepp on suutnud kaheksa kilo alla võtta. «Tahan näha, kas suudan end 35-aastaselt uuesti üles töötada. Kas mõtlen ka välisklubi peale? Ei taha selle kohta midagi öelda,» salatses Müürsepp. «Rakvere meeskonnas on väga mõnus kollektiiv ja treeningud on olnud meeldivad. Ideaalne koht mulle.»

Kuna kohtumisel oli topeltväärtus, heastas Tarvas kaks Kalevilt kodusaalis saadud kaotust. Praeguse tabeliseisu kohaselt on oodata kahe igipõlise rivaali Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool/Rocki poolfinaali.

Kalevi juhendaja Alar Varrak oli kohtumise lõppedes morni olekuga. «Mul on visioon, kuhu peame kevadeks jõudma,» alustas Varrak analüüsi. «Võtsin uue suuna ja tahan oma asja ajada. Selleks peame kasutama kaheksat-üheksat meest. Paraku on rünnakujõud koondunud üksikute meeste kätte ning kui nad on pingil või väsinud, tekib suur kõikumine.»

Varrak kinnitas, et ei kavatse tabelis neljandal real asuva meeskonna tüüri juurest vabatahtlikult lahkuda.

«Abi- ja peatreeneri maailmad on täiesti erinevad. Võtsin riskantse pakkumise vastu ning pole minu stiil alla anda,» ajas ta selja sirgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles