Kaisa Pajusalu läheb taas Uus-Meremaale harjutama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel talvel Uus-Meremaal koos sealse koondisega harjutanud Eesti parim naissõudja Kaisa Paju­salu võtab sel talvel ette sama teekonna, kuid sel korral ootab teda ees uus harjutuspaik ja kaaslased.

Mullu lendas Pajusalu maailma kuklapoolele, et iga päev treenida koos tugevate sportlastega, ning samal põhjusel saab pikk reis ette võetud ka sel korral. Aasta lõpus Eestimaa tolmu jalgelt pühkiv sõudja jääb Uus-Meremaale harjutama kolmeks kuuks.

«Aasta lõpuni treenin koos meeste neljapaadi (Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo) liikmetega. Täpsed lennukuupäevad pole veel paigas, kuid aasta lõpus pakin kohvrid,» märkis Pajusalu. «Uus-Meremaalt lähen otse Austraalias toimuvale MK-etapile (28.–30. märts) ja sealt tulen koju tagasi ning jätkan Matti Killingu juhendamisel.»

Eelmisel aastal harjutas Pajusalu peamiselt Karapiro järve ääres, sel korral peatub ta aga Uus-Meremaa suurimas linnas Aucklandis, kus hakkab harjutama West Endi sõudeklubis. «Praeguse seisuga lähen sinna, samal ajal peaks seal olema ka üks Hollandi koondislanna, saaksin siis temaga koos trenni teha,» avaldas ta ning lisas, et oma paati pole loomulikult nii kaugele mõtet kaasa vedada ja see tuleb rentida kohapealt.

«Tegemist on hea klubiga. Eelmisel aastal, kui harjutasin koos Uus-Meremaa koondisega, pingutasin alguses üle, nüüd tuleb asju tähelepanelikumalt teha. Võimaluse korral võtan muidugi sealsetest meistrivõistlustest osa.»

Pajusalu tänavusele hooajale vajutasid pitseri terviseprobleemid – kopsuklamüüdia ja krooniline üleväsimus –, kuid praeguseks on olukord paranenud. «Tervis on varasemaga võrreldes oluliselt parem, siiski tuleb veel praegugi teha veel mõningaid uuringuid,» sõnas ta. «Kurtmiseks põhjust ei ole, kuid samas ei saa öelda, et õhk ninast just ideaalselt läbi käiks.»

Enne Uus-Meremaale lendamist ootab Pajusalu ees veel Šveitsis toimuv Armada Cup, treeninglaager Horvaatias ja enne äralendu kaugele maale saab ta veel detsembrikuu kodumaal harjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles