Tartu Linnamaratoni võitis Ivar Ivanov, poolmaratoni esikoht Raivo Allale

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vasakult: 2. koha saavutanud Valdis Nilovs, maratoni võitja Ivar Ivanov ja 3. koha saavutanud Rait Ratasepp.
Pildil vasakult: 2. koha saavutanud Valdis Nilovs, maratoni võitja Ivar Ivanov ja 3. koha saavutanud Rait Ratasepp. Foto: Margus Ansu

Selle aasta Eesti viimase suure jooksu 2. Tartu Linnamaratoni võitis Ivar Ivanov, kes tuli esimeseks uue isikliku rekordiga 2.34,27. Raivo Alla võitis poolmaratoni ning Tartu Sügisjooksu 10km distantsi Kaur Kivistik.

Esikolmikut eraldasid mitmeminutilised vahed. Ivanov edestas lätlast Valdis Nilovsit nelja minutiga (2.38,30) ja eestlast Rait Rataseppa juba rohkem kui kümne minutiga (2.45,40).

«Ajaga olen väga rahul. Sihtisin esikohta, aga ennekõike tahtsin joosta kiiremini kui eelmisel aastal,» rääkis Võrust pärit Ivanov. «Rajal on kurve väga palju ja tõuse ka, aga mulle see rada miskipärast istub väga hästi ja siin on mul mõlemal aastal parimad jooksud välja tulnud.»

Suurepärase jooksu tegi jalgrattur Rene Mandri (2.46,32), kes lõpetas 42km distantsi koguni 4. kohaga ületades oma senise isikliku rekordi 40 minutiga.

Naistest võitis maratonidistantsil esikoha Mari Boikov, kes oli ajaga 3.03,11 üldarvestuses 16. «Läksin selle mõttega, et ületada kuu aega tagasi Tallinnas joostud isiklik rekord 3.09. Pärast kolmekümnendat kilomeetrit jäin grupist maha ja läks ikka päris raskeks, aga tuli ära,» rääkis Boikov.

Sel aastal esimest korda joostud Tartu Linnamaratoni 21km distantsil tuli esikohale Raivo Alla, kes ajaga 1.11,23 oli üle kahe minuti kiirem lähimast jälitajast. Teise koha sai Kristo Reinsalu (1.13,57) ja kolmanda Rauno Laumets (1.14,28).

«Ei saa öelda, et läksin päris võidu plaaniga starti. Tahtsin kindlasti võitu, aga Košelev ja Reinsalu on kõvad nimed. Jooksin ökonoomse tehnikaga, nautisin ilma ja keskkonda. Kuidagi väga fantastilisel hetkel toimub see Tartu Linnamaraton,» rääkis Alla. Naistest sai poolmaratoni esikoha Sigrid Valdre.

Tartu Sügisjooksu 10 kilomeetri distantsi võitis Eesti parim takistusjooksja Kaur Kivistik, kes oli parim ajaga 32.27. «Läksin kindla peale võitma. Sellest madalamaid eesmärke ei saanudki püstitada. Väga eksootilist strateegiat välja ei mõelnud. Vaatasin, kuidas teised jooksevad ja siis lõpus kiirendasin,» ütles Kivistik. Naistest oli parim noor Ida-Virumaa jooksja Ksenja Savtsenko, kes ajaga 41.26 lõpetas üldarvestuses 41.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles