Webber kritiseeris Pirellit: nad ei hooli sõitjatest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kadi Parts
Copy
Mark Webber.
Mark Webber. Foto: SCANPIX

Täna Lõuna-Koreas sõidetud vormel-1 etapil pakkusid palju kõneainet Pirelli rehvid, sest McLareni piloodi Sergio Perezi üks rehv lõhkes keset sõitu ning rajale pidi tulema turvaauto. Red Bulli piloodi Mark Webberi sõnul ei hooli Pirelli rehvitegijad sõitjatest, vaid neil on oma eesmärgid.

«Nii lihtsalt on. Sõitjad ei ole üliolulised - tähtis on see, mida teised inimesed tahavad,» kommenteeris Webber, kes oli täna sunnitud sõidu pooleli jätma, sest Force India piloot Adrian Sutil sõitis talle otsa ning Webberi masin läks põlema.

«Rehvid kuluvad väga kiirelt ja lisaks nad ka plahvatavad natuke, aga sellest peab Pirelli ise aru saama,» lisas Red Bulli piloot.

Pirelli rehvidega sõitvad meeskonnad kurtsid juba enne tänase võistlussõidu algust, et pehmed rehvid kuluvad Yeongami ringrajal liiga kiiresti.

Tänase etapi võitis Webberi meeskonnakaaslane Sebastian Vettel, teisena lõpetas Kimi Räikkönen (Lotus) ja kolmas oli Romain Grosjean (samuti Lotus).

Tagasi üles