Levkoi: ühisliigas on eesmärk nelja sekka jõuda

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Levkoi Eclexi naiskonna peatreenerina pärast Eesti meistriliiga finaali.
Jaanus Levkoi Eclexi naiskonna peatreenerina pärast Eesti meistriliiga finaali. Foto: Raigo Pajula

Naiste korvpalli Eesti-Läti ühisliiga saab avalöögi täna, kui vastamisi lähevad tiitlikaitsja Eclex/1182 ning AmEst Rapla naiskond. «Eesmärk on ühisliigas igal juhul nelja hulka tulla,» sõnas Eclexi naiskonna peatreener Jaanus Levkoi. «Jumal tänatud, et lätlased meiega ikka mängida tahavad, see liiga on kordades kasulikum kui omavahel toksida,» lisas Levkoi.

Lisaks kahele eespool mainitule osalevad Eesti klubidest liigas Tallinna Ülikool, Audentese SG / Noortekoondis ning Tartu Ülikool. Eclexi ridadest on põhitegijatest lahkunud Gerly Kostla, kes lõpetas mängijakarjääri, ning Kerdu Arbet siirdus Tallinna Ülikooli ridadesse. Põhimängujuht Anastassia Ptitsõna liitus aga Tšehhi meistriliiganaiskonna Karlovy Vary Lokomotivaga. Asemele tulid Audentese naiskonnast Birgit Piibur, Ellen-Anett Põldmaa ning Greeta Üprus, Saksamaal pallinud Mailis Pokk, soomlanna Sandra Välikoski ning Valgevenest kodumaale naasnud Kati Rausberg. «Meie seis on sel aastal parem kui eelmisel, sest vahetusi on rohkem, ja loodan, et koosseis hakkab toimima,» kommenteeris Levkoi.    

Võistlussüsteem on uuel hooajal muutunud. Põhiturniiri esimeses ringis mängivad kõik võistkonnad omavahel ühe korra läbi. Seejärel moodustuvad paremusjärjestuse põhjal kaks gruppi. «Grupis A osalevad kuus paremat ja grupis B mängivad 7.–13. kohtadele jõudnud naiskonnad,» selgitab Levkoi. Põhiturniiri teises ringis mängitakse grupisiseselt kaks korda omavahel läbi kodus ja võõrsil süsteemis.

Ühisliiga meister selgitatakse välja kevadel Final 6 turniiriga, kuhu neli paremat pääsevad otse. 5. ja 8. koha omanikud ning 6. ja 7. koha omanikud mängivad omavahel veel ühe ringi, selgitamaks välja need kaks naiskonda, kes pääsevad finaalturniirile. Ainsa Eesti klubina osaleb Eclex ka Balti liigas, mis on laienenud Lätti, Leetu ja Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles