Pettunud Kalev/Cramo fännid kaovad tribüünilt

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kalevlase Josh Akognoni taustal on näha tribüünidel haigutav tühjus.
Kalevlase Josh Akognoni taustal on näha tribüünidel haigutav tühjus. Foto: Toomas Huik

Korvpalli Balti liigas viimasest viiest kohtumisest vaid ühe võidu saanud ja turniiritabelis

play-off

-koha piiril kõikuva Kalev/Cramo fännid on tribüünidelt põgenenud.


Protokolli järgi jälgis kolmapäeval Eesti meistermeeskonna kohtumist Leedu meistri Lietuvos Rytasega vaid 200 silmapaari. 



Nii vähest huvi pole Eesti tippmeeskondade Balti liiga esinemise vastu varem tuntud ning kasin pealtvaatajate arv on võrdne veebruari keskel Eesti meistriliigas ühe autsaideri Pärnuga peetud kohtumist külastanud inimeste hulgaga.



Publiku huvi järsku vähenemist oli märgata juba hooaja alguses, kui komplekteerimisraskustes kalevlasi kogunes Balti liigas vaatama tavaliselt umbes pool tuhat inimest. Erandiks oli vaid kohtumine koduse suurrivaali Tartu Rockiga, kui protokolli märgiti 3000 inimest.



Tuhande inimese piir on ületatud veel vaid kahes Balti liiga heitluses. Hooaja esimeses pooles tõi mäng Ventspilsiga 1000 pealtvaatajat ning veebruaris peetud lahing liiga autsaideri Nevežisega 1200 inimest.



Võrdluseks võib tuua, et mullu pakkus Kalev/Cramo ja Rytase vaheline mäng huvi 2500 inimesele, Nevežis meelitas aga kohale üllatuslikult 3000 korvpallisõpra…



Möödunud hooaja suured arvud polnud ime – meeskond oli hästi komplekteeritud ja Balti liigas sammuti võidult võidule. Lõpuks saadi 12 võiduga põhiturniiri 3. koht.



Tänavu ei suuda publikuhuvi kõrgel hoida isegi kuulsad vastased. Meeskond kaotab ning pealtvaatajate arvu vähenemine näitab, et usk olukorra paranemisse hakkab kaduma.



Kui kalevlastel ei õnnestu läbi ime kohamängudele pääseda, on Balti liiga kodumängud nende jaoks tänavu lõppenud. Põhiturniiril kohtutakse võõrsil veel Liepaja ja Venstpilsiga.



Hoopis rohkem inimesi kogunes Kalev/Cramo kodumängule teisipäeval, kui Eesti meistriliigas mängiti Rakvere Tarvaga. Ilmselt tulid inimesed vaatama, kuidas suudab tänavune üllataja Rakvere Tarvas alati suureks ja tugevaks peetud kalevlastele vastu hakata.



2500 inimest said, mis tahtsid – pisike Tarvas tegi pealinna klubile tuule alla. Järelikult võlub kodune intriig Balti liigas köetud saunadest rohkem.

Tagasi üles