Eesti püüab Ungari vastu tehtud vigu mitte korrata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev.
Konstantin Vassiljev. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondisel seisavad ees kaks viimast 2014. aasta MM-valikmängu. Kui eestlastel on edasipääsulootus kadunud, siis meie vastased – reedel kodus Türgi ja järgmisel teisipäeval võõrsil Rumeenia – heitlevad alagrupis teise koha nimel.

Eile kogunenud koondis üritab vältida vigu, mis tõid viimases matšis Ungari vastu 1:5 kaotuse, ja samas soovitakse panna tsüklile korralik punkt. «Kavatseme Ungari-mängule pilgu peale visata ja vead üle vaadata, et neid siis mitte korrata,» sõnas koondise peatreener Tarmo Rüütli. «Peame olema valmis andma esimeses mängus endast kõik, teiseks kohtumiseks tuleb teha vajalikud muudatused. Mõlemad vastased on tabeli esimeses otsas ja neil on võrreldes meiega teistsugused sihid. Meil on piisavalt aega, et vastastega tutvuda.»

Mida tuleks aga teha, et eelmist fiaskot seekord vältida? «Kõigepealt tuleb kõrgemate jõududega paremini läbi saada, et ei juhtuks selliseid asju nagu sealne esimene värav. Kui see korda läheb, on mingi samm juba tehtud,» rääkis Rüütli.  

«Sellised mängud juhtuvad, peame tulemuse ära unustama. Ees seisavad uued vastased. Peame andma endast maksimumi, et publik oleks rahul,» sõnas poolkaitsja Konstantin Vassiljev. «Türgi on tugev koondis, kus on palju mängijaid tippklubidest,» lisas ta.

Kui eelmisest valikmängust Ungariga jäid eemale mitmed meie põhitegijad, siis reedeses matšis on kaod tunduvalt väiksemad. Kollaste kaartide tõttu ei saa meeskonda aidata paremkaitsja Enar Jääger, tema võimalikuks asendajaks võib olla tänavu SJK ridades Soome esiliiga võitnud Gert Kams. «Eks treener teeb nädala jooksul oma valiku. Kui mind pannakse väljakule, siis annan endast maksimumi,» sõnas Kams. «Liigavõidu tõttu on emotsionaalselt seis hea, loodetavasti ka füüsiliselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles