15-aastane eestlanna pääses naiste tennise edetabelisse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Hendsel.
Erika Hendsel. Foto: www.tennis.ee

Neljanda Eesti naistennisistina pääses maailma edetabelisse novembris alles 16-aastaseks saav Erika Hendsel, kes kogus viis punkti Egiptuse kuurortlinnas Sharm el Sheikhis peetud kahelt turniirilt.

Kokku osales Hendsel Sharmis kolmel turniiril järjest. Kõige paremini läks tal esimesel turniiril, kus ta võitis Miriam Ruth Lane’i (USA) 6:3, 4:6, 6:1 ja samuti 15-aastase egiptlanna Hana Mortagy 6:7, 6:2, 6:3. Neil vastastel maailma edetabelikohta polnud. Seejärel kaotas Hendsel veerandfinaalis Ola Abou Zakryle (Egiptus, WTA 969.) 4:6, 6:7. Veerandfinaalipääs andis Hendselile 4 punkti, vahendas tennis.ee.

Järgmisel turniiril alistas Hendsel Ashmitha Easwaramurthi (India, praegu edetabelikohata, kuid kunagi olnud 867.) 6:4, 6:2, ent kaotas 2:6, 1:6 teisena asetatud Ipek Soylule (Türgi, 534.), kes hiljem ka turniiri võitis. 17-aastane Soylu on maailma juunioride edetabelis 15. kohal.

Kolmandal turniiril kaotas Hendsel avaringis Chiara Valejnicekile (Šveits, 1149.) 3:6, 6:4, 3:6. Kahel korral jõudis Hendsel Sharmis teise ringi ehk veerandfinaali paarismängus, neist korra mänguta.

Kuna Hendselil oli kirjas ka üks punkt mullu novembri algul Stockholmis peetud turniirilt, oli tal sellega kolm punktiturniiri täis ja kokku kuue punktiga asub ta nüüd maailma edetabelis 1101. kohal. Hendsel möödus ka Eva Paalmast, kes on 1159. positsioonil. Teistest Eesti naismängijatest asub Kaia Kanepi 29. (eelmisel nädalal 30.) ja Anett Kontaveit 268. (266.) kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles