Kas Klitško võit Povetkini üle tulnuks tühistada?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško tähistamas Aleksandr Povetkini alistamist.
Vladimir Klitško tähistamas Aleksandr Povetkini alistamist. Foto: SCANPIX

Vladimir Klitško teenis nädalavahetusel oma säravas karjääris järjekordse võidu, kui ta alistas Moskvas raskekaalupoksi tiitlimatšis venelase Aleksandr Povetkini. Klitško oli oma vastasest kindlalt üle ja võitis kohtunike häältega 119:104, siis pole paljude arvates asi siisk inii roosiline nagu esmapilgul tundub.

Kui matšist oodati viimaste aastate põnevaimat duelli, siis tihtilugu sai näha pilti, kus Povetkin oli Klitškol kaenla all ning kohtunik pidi neid lahutama. Samas leidsid paljud, et kohtunik Luis Pabon oleks pidanud Klitškod juba kohtumise alguses sellise tegutsemise eest hoiatama ja nii oleksid ka pealtvaatajad näinud huvitavamat matši, kirjutab eastsideboxing.com.

Kevin Chittenden kirjutab, et Klitškolt oleks tulnud sellise käitumise eest hiljemalt neljandas raundis punkte maha võtta ja kuuendas oleks võinud mehe isegi juba diskvalifitseerida, kuna ta ei lasknud Povetkinil rünnakuid üles võtta ning lõpetas need pigem vastastikkuse «kallistamisega».

«Kuigi Vladimir lõi vastase neljal korral põrandale, siis isegi osad nendest olid küsitava väärtusega, kuna vähemalt kahel juhul lükkas ta vastase pikali,» kirjutas Chittenden. «11. raundis võeti temalt üks punkt ära, kuid neid tulnuks võtta isegi rohkem.»

Samas on ka Povetkini leer tegutsema hakanud. Kuigi nad ei soovi Klitško võidu tühistamist, siis neile on endiselt vastukarva matšil õigust mõistnud kohtuniku tegutsemine. Povetkini esindaja Dmitri Ivanovi sõnul lubati tema kliendiga poksiringis reeglitevastaselt heidelda ning nende sõnul tuleks Pabonile määrata aastane keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles