Pikalt NBAs pallinud Leedu korvpallilegend naasis kodumaale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darius Songaila (keskel).
Darius Songaila (keskel). Foto: SCANPIX

Kui hiljuti teatas Kaunase Žalgirise korvpalliklubi, et nad on jõudnud kokkuleppele legendaarse mängujuhi Sarunas Jašikeviciusega, siis nüüd palkas ka nende suur kodune konkurent Vilniuse Lietuvis Rytas ühe legendaarse kodumaise korvpalluri, kui kokkuleppele jõuti Darius Songailaga.

35-aastane Songaila on suure osa oma karjäärist veetnud NBAs (aastatel 2003-2011), kus ta esindas nii Sacramento Kingsi, Chicago Bullsi, Washington Wizardsit, New Orleans Hornetsit ja Philadelphia 76ers’it. Parimal hooajal viskas ta põhihooajal keskmiselt 9,2 punkti (hooajal 2005/06 Bullsi ridades). Eelmisel hooajal esindas Songaila Ukraina tiimi BC Donetsk.

Kui tänavu Songaila enam Leedu koondise ridadesse ei mahtunud, siis 2003. aastast on tal ette näidata EM-tiitel, 2007. aasta EMilt pronksmedal ja 2000. aasta OMilt samuti pronksine autasu.

Korvpalli Ühisliigas kuulub Rytas tänavu Kalev/Cramoga samasse alagruppi, lisaks pääses Rytas tänavu ka Euroliiga põhiturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles