Tarva lõpuspurti kroonis Saage võidukolmene

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhatajas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas (kollases) alustas korvpalli Balti liigat võidukalt. Pildil keskel Kristo Saage
Rakvere Tarvas (kollases) alustas korvpalli Balti liigat võidukalt. Pildil keskel Kristo Saage Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Tarva tagamehel Kristo Saagel polnud eile rünnakul just parim päev – lätlaste Jekabpilsiga peetud Balti liiga avakohtumise viimaseks minutiks oli ta kuuest viskest tabanud vaid ühe ja tema meeskond oli kahe punktiga taga. Kuid just Saage jäi 32 sekundit enne lõppu kolmese joone taga vabaks ning uljaspea nagu ta on, saatis ta pikemalt mõtlemata palli teele. Pall vuhises läbi rõnga – 74:73 Tarvale! Mõlemad meeskonnad jõudsid veel korra rünnata, kuid seis ei muutunud.

«Tuli visata … olin ju vabaks mängitud kohal,» rääkis Saage. «Enne seda olin küll palju mööda visanud, kuid vastaste kaitse oli hästi peal ja kõik need olid rasked visked.» Tarva peatreener Andres Sõber tõstiski viimasest viskest rohkemgi esile hoopis Saage ja Silver Leppiku kaitsemängu – teisel poolajal hakkisid need mehed edukalt Jekabpilsi tagaliini. «Kui tundsin, et visked ei lähe, mõtlesin, et olen siis vähemalt kaitsemänguga meeskonnale kasulik.»

Jekabpils pole just vägeva minevikuga klubi, kuid tänavu on kogutud hea meeskond. Mitmed Läti vanasse kaardiväkke kuuluvad mängijad, kaks aastat tagasi Tarvas mänginud Rinalds Sirnins ja kaks ameeriklast. Just Sirnins tekitas eile mängu eel positiivse õhkkonna, kui tuli enne mängu algust Sõbra juurde ja embas teda kunagisest koostööst jäänud positiivsete emotsioonide märgiks.

Külalised dikteerisidki mängu algusest peale ning napp viis minutit enne lõppu oli Tarvas taga kaheksa punktiga. Lõpus tehti aga 11:2 spurt ja võeti napp võit.

«Hea, et ma ise vastu pidasin, eile oli väga raske päev,» viitas Sõber päev varem korvpalliliidu aukohtu ees aruandmisele. «Aga tore, et me tugeva vastase vastu ei murdunud.»

Tarva parim oli 17 punkti ja seitse söötu kogunud Giedrus Gustas.  

Pärnu kaotas oma Balti liiga avakohtumises kodus Šiauliaile 56:87.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles