Pärnu kaotas Meistrite liigas tiitlikaitsjale 0:14

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu JK naiskond kohtus jalgpalli Meistrite liiga põhiturniiril tiitlikaitsja VfL Wolfsburgiga.
Pärnu JK naiskond kohtus jalgpalli Meistrite liiga põhiturniiril tiitlikaitsja VfL Wolfsburgiga. Foto: Toomas Tatar/Postimees

Pärnu Jalgpalliklubi naiskond pidas täna õhtul Lilleküla staadionil Eesti klubijalgpalli ajaloo kõige mainekama kohtumise, kui Euroopa Meistrite Liiga põhiturniiril mindi vastamisi tiitlikaitsja VfL Wolfsburgiga. Tasemevahe oli ilmne ja nii tuli Eesti klubil vastu võtta 0:14 kaotus.

Mängu käik:

Kohtumise 7. minutil läheb Saksamaa klubi 1:0 juhtima. Värava autoriks Lina Magull.

19. mänguminutil on taas täpne Magull, viies Wolfsburgi 2:0 juhtima.

21. minutil lööb Nilla Fischer Wolfsburgi kolmanda värava! Seis seega 3:0

22. minutil on täpne Martina Möller ning Pärnu naiskond on jäänud 0:4 kaotusseisu.

26. minutil on taas täpne Fischer ja Wolfsburg juhib 5:0.

Anna Blässe viib Wolfsburgi 34. minutil 6:0 juhtima. Esimene poolaeg lõpebki Wolfsburgi 6:0 eduseisul.

Teise poolaja alguses jätkab tiitlikaitsja samas hoos, ning järjest lüüakse veel kaks väravat. 47. ja 48. minutil on täpne Conny Pohlers.

0:9 - Magull realiseerib 51. minutil penalti.

10:0 - 53. minutil lööb oma neljanda värava Magull.

11:0 - 59. minutil lööb Pohlers oma kolmanda värava.

Kohtumise 84. minutil lööb Alexandra Popp külaliste 12. värava. Hetk hiljem teenib Pärnu naiskonna väravavaht Elis Meetua punase kaardi ning vastased penalti. Väravasse läheb kaitsja Triinu Esken. 13:0 Müller penaltil ei eksi.

14:0 kohtumise lõppskoori vormistab Müller teisel lisaminutil.

Enne mängu:

Pärnu JK naiskond tegi Eesti jalgpalli ajalugu, jõudes esimese Eesti naiskonnana UEFA Meistrite Liigas alagrupiturniirilt edasi 32 Euroopa parima hulka. Nende vastaseks on valitsev Meistrite liiga tiitliomanik VfL Wolfsburg Saksamaalt, kes võitis läinud hooajal ka Saksamaa meistritiili.

Maikuus Londoni Chelsea kodustaadionil Stamford Bridge'il peetud kohtumises oli Wolfsburg ise suurüllataja rollis, alistades 1:0 selge soosiku Lyoni, kes mängis finaalis neljandat korda järjest ning oli kahel eelmisel aastal ise Euroopa meistrikarika võitnud. Finaali ainsa värava lõi 73. minutil penaltist Martina Müller.

Wolfsburgi ridadesse kuulub praeguse seisuga kuus Saksa koondislast, suvel liitus nendega ka Rootsi naiskonna eest üle 100 mängu pidanud Nilla Fischer. Lisaks mängivad klubis kaks koondisekarjääri juba lõpetanud veteranründajat - Müller ja Conny Pohler. Saksamaa koondis esindab naiste jalgpalli absoluutset maailma tippu, sest viimasest üheksast EMist on võidetud kaheksa ning 2003. ja 2007. aastal tuldi ka maailmameistriks. Eelmisel hooajal läbis Wolfsburg play-off-faasi seitsme võiduga kaheksast mängust ning väravate vahega 24:6.

Pärnu JK kindlustas sel hooajal Eesti meistritiitli septembri lõpus, mis tähendab pärnakatele neljandat järjestikust meistritiitlit. Samuti oli Pärnu Eesti meister aastatel 2003-2006.

Väravad avatakse Lillekülas kell 17, mäng algab kell 18. Kohtumist näitab otseülekandes ka telekanal Eurosport.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles