Lennox Lewis plaanib ringi naasta ja Klitškoga kohtuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennox Lewis (paremal) kümmekond aastat tagasi koos legendaarse treeneri Emanuel «Manny» Stewardiga.
Lennox Lewis (paremal) kümmekond aastat tagasi koos legendaarse treeneri Emanuel «Manny» Stewardiga. Foto: SCANPIX

Poksimaailm võib varsti näha taas tõelist gigantide lahingut, sest 48-aastane britt Lennox Lewis peab enda sõnul läbirääkimisi ringi naasmiseks ja Vladimir Klitškoga kohtumiseks.

Enne Klitškot viimase üliraskekaallasena kõikide poksiorganisatsioonide tiitleid enda käes hoidnud Lewis taandus suurest poksist kümme aastat tagasi, alistades oma karjääri seni viimases matšis 2003. aastal Vladimiri vanema venna Vitali Klitško. Nüüd pakkusid promootorid talle aga 50 miljonit dollarit ehk umbes 37 miljonit eurot, kui ta on nõus ringi naasma.

Viimati naasmist plaanides arvestas Lewis just selle summaga, kuid teatas nüüd, et tahaks saada kaks korda nii palju. «Pean arvestama oma mainet löömatu meistrina. See läheb neile maksma sada miljonit dollarit,» vahendab Eurosport Lewise sõnu. «Selline on mu hinnasilt ja oleme juba sellegi üle arutanud. Kuue kuuga ajaksin ennast vormi, treenin juba praegu korralikult.»

Pärast Lewise loobumist on üliraskekaalu domineerinud vennad Klitškod, kellele pole eriti viimastel aastatel õige kaliibriga vastaseid leidunudki. Lewis on varem öelnud, et eelistaks poksida just Vladimiriga, sest Vitali vastu on ta juba oma paremust tõestanud.

Äsja tõestas Lewis, et suuvärk on tal endiselt sama terav nagu hiilgeaegadel, pannes paika kaasmaalase Tyson Fury, kes avaldas soovi temaga poksida. «Tyson Fury on ju kõigest jutumees. Ta peab ennast veel poksijana tõestama. Kes see Tyson Fury üldse on? Tema nimi ei ütle poksiringkondadest õieti kellelegi midagi,» teatas Lewis ajalehe Telegraph vahendusel. «Ta pole ju ennast tõestanud. Kõigepealt tõestagu ennast, siis tulgu alles mind välja kutsuma.»

Lewis lisas, et saaks endast poole nooremast Furyst soovi korral kergelt jagu. «Miks ta peaks üldse tahtma minuga poksida? Ma olen ju vana mees. Aga kui tõmbaksingi praegu kindad kätte, lööksin ta ilmselt nokauti. Esimeses raundis,» põrutas Lewis.

Fury vastas sellele arvamusavaldusele Twitteri vahendusel vihase tiraadiga, teatades järgmist: «Lennox Lewis, sa ei oleks isegi oma parimatel päevadel mulle vastu saanud, veel vähem siis nüüd, kui oled juba vanaisa! Peale selle on ka Klitško p*de ega poksiks minuga kunagi!! Lennox Lewis ja Vlad Klitško on 100% homoseksuaalid!!» Hiljem Fury siiski kustutas solvavad säutsud ja teatas, et tal pole eelnevate lausetega mingit pistmist – Twitteri-kontol olevat tema asemel sõna võtnud hoopis tema sugulased.

Klitško ja Aleksandr Povetkini vahelist äsjast tiitlimatši ringi kõrvalt jälginud Lewise sõnul ei avaldanud kohtumine talle erilist muljet. «See matš kinnistas mõnes mõttes mu pettumust, mida praegust üliraskekaalupoksi vaadates tunnen. Vladimirile ei leitud paremat vastast peale poisikese, kes pole ei füüsiliselt ega kogemuste poolest veel piisavalt arenenud. Inimesed maksid suure matši ootuses palju raha, aga Povetkin polnud oma karjääri kõige tähtsamaks kohtumiseks korralikult valmiski,» teatas Lewis.

«Kui Vladimir Povetkini neli korda põrandale saatis, oleks ta pidanud asja nokaudiga lõpetama, aga arvan, et ta tundis puudust Manny Stewardist,» viitas Lewis legendaarsele treenerile, kes lahkus siitilmast mullu, olles karjääri jooksul treeninud nii Lewist kui ka Vladimir Klitškot. «Manny oleks öelnud talle seda, mida ütles mulle, kui ma Vitaliga poksisin – mine ja tee lõpp peale! Kahtlustan, et Vladimiril oli parema käega mingi häda, sest ta ei kasutanud seda peaaegu üldse. Samas liikus ta hästi, tema jalgade töö oli hea ja teda ei ähvardanud kordagi kaotus,» jagus Lewisel võimalikule järgmisele vastasele ka kiidusõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles