Haigusest paranenud Northug on valmis üldvõidu eest võitlema

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: AP/ SCANPIX.
Pärast Vancouveri olümpiamänge haigusega võidelnud norralane Petter Northug tuleb homsel murdmaasuusatamise MK-etapil Drammenis starti ning on valmis hooaja viimaste etappidega kindlustama ka esimest MK-sarja üldvõitu.

«Northug on puhanud, kuid ta on teinud pärast Vancouverist saabumist vaid paar lühikest trenni,» sõnas koondise spordidirektor Age Skinstad NRK-le, vahendab Skierpost.

Kui homsest klassikasprindist võtab Northug kindlasti osa, siis nädalavehtusel toiumuvast 50 km sõidust Oslos võib ta siiski kõrvale jääda.

«Praeguse plaani kohaselt sõidab ta ka seal. Ta tahab kangesti seal osaleda, kuid kui ta tunneb ennast väsinult, siis ta võtab vaba päeva ja osaleb ainult sprindis,» lisas Skinstad.

Vaatamata sellele, et Northug eelmisel nädalal Lahti MK-etapil ei osalenud juhib ta endiselt MK-sarja. Northug on kogunud 1060 punkti, teisel kohal olev tšehh Lukas Bauer 888 ja kolmandat positsiooni hoidev šveitslane Dario Cologna 735 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles