Parim eestlane murdmaasuusakrossis võtab mõõtu Northugilt

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: AP/ SCANPIX.
20. märts 2010 toimub Otepääl, Väikesel-Munamäel esimest korda Eestis aset leidev murdmaasuusakross Red Bull Nordix, mille osalejad kihutavad Väikese-Munamäe nõlvalt alla murdmaasuuskadel.

Rada koosneb laskumistest, tõusudest, hüpetest ja rolleritest, mis muudavad raja läbimise eriti ekstreemseks. Viimasel Red Bull Nordix etapil Davosis võistleb ka olümpiamängude suusakuningas Petter Northug ning parim eestlane läheb korraldajate kulul Davosi norralasega rinda pistma.

2003. aastal Austrias toimunud  Nordixil sai Eesti suusasprinter Pavo Raudsepp teise koha, seega eestlaste lipp on eelseisvaks suusavõistluseks juba kõrgele heisatud.

Praeguseks on registreerijate nimekirjas juba sellised suusamehed nagu Karel Tammjärv ja Jaak Teppan, trikiuisutajad Ülari Viik ja Raigo Kaldma, Freestyle suusataja Timo Jeeger, endine kahevõistleja Rauno Pikkor ning lumelaudur Magnar Freimuth.

Üritus on nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele tasuta. Parima eestlase lennutavad korraldajad 10. aprilliks Šveitsi, Davosi, kus toimub Alpi tingimustes hooaja viimane Red Bull Nordix, kuhu tulevad kohale mitmed tippsuusatajad üle maailma, eesotsas olümpiamängude suusakuninga Petter Northugi ja laskesuusataja Michael Röschiga.

Red Bull Nordix peeti esimest korda 2002. aastal Austrias ning defineeris ennast kui tuliuut talvesporti. Nordix on segu murdmaasuusatamisest, suusakrossist ning suusasprindist.

Videot murdmaasuusakrossist näeb siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles