Maailmarekordi püstitanud Tamgho: ei uskunud sellist tulemust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teddy Tamg­ho
Teddy Tamg­ho Foto: AFP / Scanpix

Kui nii nais- kui meeskaugushüppajatel oli Dohas kergejõustiku sise-MMil jäiga raja tõttu suuri raskusi, siis kolmikhüppajad näitasid, et seal on võimalik hea tulemus kirja saada küll – 20-aastane Prantsusmaa tulevikulootus Teddy Tamg­ho püstitas meeste kolmikhüppe finaalis maailmarekordi, hüpates viimasel katsel 17.90. Senist rekordit 17.83 jagasid Aliecer Urruta ja Christian Olsson.


«Ma ei uskunud, et suudan sellise tulemuse hüpata,» õhkas enne viimast katset 3. kohal olnud Tamgho, kes on ka juunioride maailmameister. «Teadsin, et millalgi võin sellega hakkama saada, kuna eelmisel aastal hüppasin 18 meetri kanti, aga astusin üle.»



«Enne võistlust mõtlesin, et võiduks piisab 17.60st, aga kui kuubalane hüppas 17.69, pidin endast kõik andma,» lisas Tamgho, kes tõukas kuubalase Yoandris Betanzose 2. kohale.



Lisaks Tamghole pani publiku kihama teivashüppaja Jelena Isinbajeva, aga paraku mitte suurepärase tulemusega, vaid hoopis sellega, et juba teist tiitlivõistlust järjest ei suutnud maailmarekordinaine medalit võita. Mullu suvel Berliini MMil nulli peale jäänud Isinbajevale jäi Dohas ületamatuks kõrguseks 4.70 ning seega jäi tänavu mitmel korral 4.85 ületanud venelanna tulemuseks 4.60, mis andis talle 4. koha. Maailmameistriks kroonitud brasiillanna Fabiana Murer ületas esimesel katsel 4.80.



Kui meeste seitsmevõistluse võitja Bryan Clay tulemus jäi kaasmaalase Ashton Eatoni USA üliõpilaste meistrivõistlustel püstitatud maailmarekordi varju, siis naiste viievõistluses võidutses inglanna Jessica Ennis, kogudes 4937 punkti, mis on läbi aegade neljas tulemus. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles