Ime hokijääl – lätlased lõid favoriitidest armeelased auti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jäähokikoondis
Läti jäähokikoondis Foto: ITAR-TASS

Seda, mida korraldas Riia Dinamo jäähokimeeskond KHLi play-off-i esimeses ringis, võib julgelt nimetada imeks. Viimase asetusega kohamängudele pääsenud lätlaste au ja uhkus alistas esimese asetusega Peterburi SKA mängudega 3:1.

Vancouveri olümpial Läti koondises karastunud Dinamo andis esimese tõsise tormihoiatuse juba seeria esimeses mängus Peterburi, kui staaridest kubisev SKA alistati 2:0. Need, kes arvasid, et tegu oli juhusega, pidid päev hiljem oma mõttemaailma korrigeerima – Dinamo võitis ka selle mängu 3:1.

Laupäeval Riias jäi SKA veel ellu, võites 4:2. Eile oli riialastel ilmselt viimane võimalus suur vastane murda, vaevalt oleks nad seda suutnud seeria viiendas mängus Peterburis. Pinget tajusid ka Peterburi mängijad, näiteks nende kapten Maksim Šušinski tõdes, et kaotuse korral saadetakse kogu staaride paraad laiali.

10 200 pealtvaataja ees peetud kohtumises pääses aga Dinamo 3:0 ning kuigi SKA viskas kaks vastuväravat ning üritas lõpus väravavahita mängides seisus viigistada, lendas litter hoopis nende tühja väravasse. 4:2 – ning kogu seeria Riia Dinamole.

Teises ringis kohtub Dinamo MVD meeskonnaga. Huvitava kokkusattumisena on MVD peatreener Oleg Znaroks ka Läti koondise peatreener. Esimeses ringis alistas MVD mängudega 3:0 Moskva CSKA.

Ülejäänud paarid:

Moskva Spartak – Moskva Dinamo 3:1

Jaroslavi Lokomotiiv – Atlant 3:1

Kaasani AK Bars – Barõs 3:0

Neftihimik – Omski Avangard 3:0

Kahes paaris alles mängud käivad. Ufa Salavat Julajev juhib Jekatrinburgi Avtomobilisti vastu 2:1 ning Magnitogorski Metallurg 2:1 eduseisus Tšeljabinski Taraktori vastu. Mõlemad paarid jätkavad mängudega täna.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles