Lumelauduri riietumisstiil pahandas Jaapani suusaametnikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani lumelaudur Kazuhiro Kokubo.
Jaapani lumelaudur Kazuhiro Kokubo. Foto: Reuters / Scanpix

Jaapani suusaliidu ametnikud tegid noomituse lumelaudur Kazuhiro Kokubole, kuna noormees kandis Vancouveri olümpiale jõudes oma vormiriietust ebakorrektselt.

 

Vancouverisse jõudes oli 21-aastane Kokubo Jaapani suusaametnike ehmatuseks oma vormiriietuse püksid rebadele tõmmanud, tema pluus oli püksist väljas ning tema lips rippus lõdvalt ümber kaela, vahendab Reuters.

Algselt tahtsid jaapanlased rastapatside ja kahe ninarõngaga lumelauduri üldse koondisest välja heita ja tagasi kodumaale saata, ent seejärel otsustasid teda karistada olümpia avatseremoonialt kõrvalejätmisega. Lisaks sunniti meeste rennisõidus kaheksanda koha saanud Kokubot avalikult pressikonverentsil vabandama.

Nüüd aga teatas Jaapani suusaliidu peasekretär Noriyuki Ichihara, et vabandusest ainuüksi ei piisa ning seetõttu tehti noormehele ka noomitus.

«Kõik Jaapani suusaliidu liikmed peavad järgima reegleid, mis on sportlastele kehtestatud,» selgitas Ichihara. «Suusaliit soovib ühtlasi hoolitseda ka sportlaste moraalse kasvatuse eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles