Aršavin: ma ei saa mungaelu elada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Aršavin
Andrei Aršavin Foto: AP/ Scanpix

Inglismaa jalgpalliklubi Arsenali mängija Andrei Aršavin avaldas, et kuigi ta saab aru, et tippjalgpallurid peavad noortele eeskujuks olema, soovivad nad siiski ka oma elu elada.

Näiteks on oma abikaasa petmisega meedia tähelepanu pälvinud Chelsea mängijad John Terry ja Ashley Cole ning Manchester Unitedi pallur Wayne Rooney, Unitedi mängija Rio Ferdinand aga jäi mõned aastad tagasi vahele narkootikumide tarvitamisega.

Aršavin tõdes, et seesugune käitumine on küll vale, ent samas teatas, et praktiliselt võimatu on elada niimoodi, nagu keegi teine seda soovib. «Olen kogu oma karjääri pidanud kuulama, kuidas mulle räägitakse, et ma pean olema eeskujuks, ma ei tohi suitsetada, ma ei tohi juua, ma ei tohi vanduda, muidu väikesed lapsed teevad sedasama,» rääkis Aršavin intervjuus ajalehele The Times. «Tundub, et tahetakse, et jalgpallur oleks munk. Aga see on võimatu. Kõigil on kõigus elada nii, nagu nad ise soovivad.»

«Muidugi mõistan, et meil on oma kohustused, aga see pole ka normaalne, et pead kogu aeg mõtlema, mida inimesed sinu käitumisest arvavad,» lisas ta.

Aršavin kritiseeris ka Briti meediat, mis tihtipeale läheb tema arvates loo saamiseks liiga kaugele, kahjustades sellega oma rahvuskoondist. «Kõik tahavad, et Inglismaa tuleks maailmameistriks, aga samas press hävitab koondist,» kurjustas Aršavin. «Mõne nädala pärast panevad kõmureporterid jalgpallurile kaamera püksi, et oma lugu saada. Briti meedia peaks oma staarid rahule jätma ja laskma neil elada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles