Ebaõnnestumiste järel taktikat muutnud Lehtla tegi hooaja parima sõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Sille Annuk

Laskesuusatamise MK-etapil Holmenkollenis naiste 7,5 km sprindis hooaja parima sõidu teinud ja 23. koha saanud Kadri Lehtla tunnistas pärast võistlust, et muutis ebaõnnestunud hooaja alguse ja olümpia järel oma taktikat.

«Olen nüüd võtnud sellise taktika, et lähen lihtsalt sõitu nautima, panustan kogu energia sõidule,» selgitas täna mõlemad tiirud puhaste paberitega läbinud Lehtla. «Laskmisega läheb siis nii, nagu läheb. Tundub, et oli õige taktika. Ei tasu järelikult üle mõelda nii palju.»

Lehtla senine parim tulemus sel hooajal oli Pokljukas sprindis saadud 30. koht. «Hooaja algus ja olümpia ei läinud nii, nagu lootsin,» tõdes ta. «Kogu aeg ootasin, et ükskord peab ju hea tulemus tulema, aga vormitipp jõudis vist alles nüüd kätte.»

23. koha eest 18 punkti teeninud Lehtla kaotas täna sõidu võitnud sakslanna Simone Hauswaldile 1.27,7.

Mõlemas tiirus korra eksinud Eveli Saue sai 41. koha ja kaotas võitjale 2.14,2. «Laskmine natuke alla keskmise, sõit keskmine, suusad alla keskmise – ei ole midagi head tahta,» polnud Saue võistlusega rahul. «Kui ma arvaksin, et peangi sellisel tasemel olema, siis ma ei võistlekski üldse, oleksin hooaja ära lõpetanud.»

Kuigi Saue jõudis ka jälitussõitu, siis seal ta siiski ei stardi, kuna sõidab homme Itaaliasse, kus algavad sõjaväelaste maailmamängud. «Kui oleksin 20 sisse sõitnud, oleksin jäänud, aga nüüd pole väga enam mõtet, esmaspäeval on juba start,» sõnas ta.

Viimasena pääses laupäevasesse jälitussõitu Sirli Hanni, kes sai 60. koha. Eestlanna käis ühel trahviringil ja kaotas võitjale 2.44,7. Neljanda eestlannana võistlustules olnud Kristel Viigipuu sai 89 lõpetanu seas 86. koha.

Sõidu võitnud Hauswald teatas võistlusjärgsel pressikonverentsil, et kui varem on Saksamaa naiskonnast oma karjääri lõpetamisest teada andnud Kati Wilhelm, siis tänavune hooaeg jääb viimaseks ka temale ja Martina Beckile.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles