Virgin Racing tahab tiitlite eest võitlema hakata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Richard Branson
Sir Richard Branson Foto: AFP / Scanpix

Richard Branson on veendunud, et tema Virgin Racingu meeskond suudab viie aasta jooksul Red Bullile sarnaselt vormel-1 sarjas tippu tõusta ja tiitlite eest võidelda.

Bransoni optimism tuleb Red Bull Racing võistkonna edust, kes 2005. aastaks ostis ära Jaguar Racing tiimi ning juba 2009. aastal suutis tiitli eest võidelda.

«Vaadake Red Bulli, kes oli Ferrari ees - fantastiline,» lausus Branson. «Loodetavasti tõuseb ühel päeval Red Bullist mööda Virgin. Kusagilt tuleb alustada ja meil on sadakond inimest, kes naudivad seda väljakutset.»

Samuti on Branson kindel, et eelarvete piiramistega saab olema tema võistkonnal suur eelis, kuna juba praegu konstrueeritakse ainsa võistkonnana kogu oma vormel arvuti teel.

«Kui reeglid vaadatakse üle ja kõik peavad mahutama oma eelarved 40 miljoni inglise naela piiridesse, mis meil praegu on, siis paari aasta järel on meil head kogemused, kuidas säärastes olukordades toime tulla. Teised tiimid peavad oma eelarveid hakkama kärpima ja lõpuks võrdsustab see meie seisu.»

Võistkonna tehnikadirektor Nick Wirth leiab, et Bransoni optimism pole alusetu, kuigi tiimi kumbki vormel ei suutnud oma debüütsõidul üle 18 ringi läbida.

«Ma tõesti usun, et seda on võimalik saavutada,» lausus Wirth. «Meil on väga ambitsioonikas arendusprogramm. Ma ei sooviks öelda, mitu sekundit kiiremaks oma vormelid teha plaanime, kuid Richard teab seda ja kui me seda tõesti suudame, siis oleks see just meie eelarvet vaadates omaette rekord.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles