Põhiturniiril neljandaks jäänud Kalev/Cramot vaevavad vigastused

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak (vasakul) ja tema abiline Tiit Sokk.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak (vasakul) ja tema abiline Tiit Sokk. Foto: Margus Ansu

Reede õhtul tekkis Kalev/Cramo korvpalluritel lootus, et võimalikku poolfinaali Tartu Rockiga õnnestub vältida, eilne 62:68 kaotus TTÜ-le muutis olukorras taas vastupidiseks. Kui kalevlastel õnnestub veerandfinaalis saada jagu Valga meeskonnast, ootab neid poolfinaalis ikkagi põhiturniiri võitja Rock. Viimastel aastatel on need meeskonnad heidelnud finaalis.


Kalev/Cramo peatreenerile Alar Varrakule valmistab aga rohkem muret teadmine, et meeskonna kaks alustala Tanel Sokk ja Rait Keerles ei saa vigastuste tõttu täisjõuga mängida. Eilegi alustasid mõlemad mehed vahetusmeeste pingilt, ent väga tõhusat abi ei suutnud meeskonnale pakkuda.

Keerlest vaevab juba paar nädalat kannakõõluse valu, Sokk on aga hädas säärelihase venitusega. «Esimesel poolajal suutsin veel kuidagi liikuda, ent teisel poolajal muutus jooksmine juba peaaegu võimatuks,» nentis Sokk ja lisas, et väikeste vahedega kimbutab probleem teda juba poolteist kuud. «Jalg on ikka väga valus…»

See nädal ei kavatse Sokk rohkem korvpalliga tegeleda, vaid annab jalale puhkust ja hoiab end toonuses jõusaalis. Tema jaoks jääb ära ka neljapäevane põhiturniiri viimane mäng Valgaga. Sisulist tähtsust sel kohtumisel ei ole. Veerandfinaalis tahab ta aga jälle platsil olla. «Usun, et vajame juba veerandfinaalis kõiki mehi,» märkis ta.

Kui vigastused tekitavad Varrakule muret, siis eilse mängu algus valmistas talle tõsist pahameelt. Pärast reedel võõrsil Rocki alistamist ei suutnud mängijad end kohtumisel TTÜga korralikult käima tõmmata. Mõnede mängijate passiivsus oligi see, mis pani Varraku altkulmu põrnitsema.

Seevastu TTÜ peatreeneri Aivar Kuusmaa nägu oli eile õhtul nalja täis. Tema tuju ei suutnud rikkuda seegi, et mapi vahel oli tal kiri korvpalliliidust, mis ähvardas teda kriitiliste sõnavõttude eest 10 000-kroonise trahviga. Probleem tekkis sellest, et pärast reedel Rakveres Tarvalt saadud kaotust polnud Kuusmaa rahul kohtunike tööga ning ütles selle ka välja.

Vaatamata sellele suutis ta kaks päeva varem masendusse vajunud mängijad pühapäevaks üles ergutada ja võitlema sundida. «Korraldasime laupäeval koosoleku, kuid väga palju polnud mul meestele öelda – leppisime kokku, et teeme platsil 40 minutit tööd,» rääkis ta.

Eesti meistriliiga
TTÜ – Kalev/Cramo 68:62

TTÜ: Tamm 21, Toome 14, 12 lp, 5 rs, Makke 12, Pokla 7, Orula 5, Pilk 5, Saks 3, Klementsov 1.
Kalev/Cramo: Fisher 22, 15 lp, 6 vl, Owens 12, G. Dorbek 6, Sokk 6, Akognon 5, Riis 5, Keerles 3, Arbet 3.

Tabeliseis: 1. Rock 23-5, 2. Tarvas 22-6, 3. TTÜ 20-8, 4. Kalev/Cramo 17-9, 5. Valga/CKE Inkasso 10-15, 6. Kalev 8-19, 7. Pärnu 7-21, 8. Kuremaa 1-25  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles