Hiina maavärinaala raputas tugev järeltõuge

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sichuani maavärina tagajärjel varisesid mitmed koolid kokku.
Sichuani maavärina tagajärjel varisesid mitmed koolid kokku. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina edelaosas asuvat Sichuani provintsi tabasid täna kaks maikuise maavärina järeltõuget, mida oli tugevalt tunda provintsi pealinnas Chengdus.

 

Xinhua uudisteagentuuri teatel algas teine järeltõuge kohaliku aja järgi kella poole viie paiku õhtupoolikul (Eestis puudus keskpäevast siis pool tundi) ning see kestis «võrdlemisi kaua», vahendas Reuters.

Seismoloogid mõõtsid tõuke tugevuseks 6,1 magnituudi Richteri skaalal. Selle epitsenter asus juba rängalt kannatada saanud Pingwu ja Beichuani maakondade piiril.

Kuus tundi varem toimunud esimene järeltõuge, epitsentriga Wenchuani maakonnas, oli märksa nõrgem – 3,9 palli Richteri skaalal.

Sichuani provintsi mais tabanud ülitugevas maavärinas hukkus kinnitatud andmetel üle 69 200 inimese ning veel umbes 18 000 on teadmata kadunud. 24. juunil raputas regiooni kolm tugevat järeltõuget, mis põhjustasid uusi purustusi ja vigastusi veel kümnetele.

Pekingis nädala pärast algavate olümpiamängude tuli peaks nädalavahetusel jõudma just sellesse maavärinast laastatud provintsi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles