Žuravljov jätkab ka järgmine hooaeg Küprosel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eivo Žuravljov
Eivo Žuravljov Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Võrkpallur Eivo Žuravljov veedab neljanda hooaja järjest Küprosel - endine Eesti koondise diagonaalründaja jõudis suusõnalisele kokkuleppele Limassoli AEK-iga, kus ta teenis leiba ka üle-eelmisel aastal.

«Küprosel oli teisigi huvilisi, kuid AEK tegi esimesena konkreetse pakkumise,» lausus Žuravljov. «Kuna AEK jäi eelmisel hooajal eurosarjast välja, tehti vaheaasta ja saadi kümne meeskonna seas seitsmes koht. Klubi boss on ärimees, kes pole ise kunagi võrkpalli mänginud. Ju tal on nüüd kõrgemad eesmärgid.»

Eelmisel hooajal teise Limassoli meeskonna Salamina ridades riigi meistrivõistlustel hõbeda pälvinud ja karikasarjas poolfinaali jõudnud Žuravljov on teeninud Küprosel ka kõrgemat töötasu, kuid mõtet kodumaale naasta Rakverest sirgunud sportlasel ei tekkinud, vahendab evf.ee.

«Eestis ei küündi palgad nii kõrgele,» põhjendas 31 aastane ja 195 cm pikkune Žuravljov. «Tegelikult ma ei saa aru, miks näiteks Janis Sirelpuu ja Argo Meresaar Eestis mängivad. Nende tase lubaks välismaal palju rohkem raha teenida.»

Kuigi Žuravljov tunneb end Küprosel juba koduselt ja omab palju tutvusi, ei kavatse ta end Vahemeres asuva saareriigiga pikemalt siduda.

«Tavaline eestlane võib end Küprosel hästi tunda kuni kahenädalase puhkuse vältel, kuid elamiseks on sobivamaid paiku,» naljatles Žuravljov. «Talvel on Küprosel niiske ja rõske. Majades puuduvad radiaatorid. Suvel tahab jälle kuumus ära tappa. Lisaks häirib mind, et kohalikud ei pea lubadustest kinni ja naeratavad sulle ka siis, kui kipuvad midagi unustama.»

Võrkpallurina leiba teenides on Žuravljov kogenud ka mitmeid südantsoojendavaid asju. «Klubid hoiavad omi mängijaid kui silmateri,» seletas Žuravljov. «Nad on valmis mängus saadud kollase kaardi peale õiguse saavutamiseks kohtuni välja minema. Huvitav on ka see, et isegi siis kui vastasmeeskond on peajagu üle, tehakse klubi enne omavahelist kohtumist meedias maatasa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles