Vähihaiget teeselnud hollandlanna tahtis Lance Armstrongilt raha välja petta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: AP/ Scanpix

Vähist võitu saanud jalgrattasõidu elav legend Lance Armstrong ja tema vähihaigete toetuseks loodud fond Livestrong langes pettuse ohvriks ning oleks äärepealt ühele hollandlannale raha annetanud, kuna naine väitis, et tal on vähk.

Hollandlanna nimega Adriana J. avaldas populaarses suhtlusvõrgustikus Twitter, et põeb vähki. Tema juttu uskusid tuhanded inimesed ning üks abipakkujatest oli Armstrong, kellel 1996. aastal diagnoositi kubemevähk, kirjutab Metro.

«Uskumatu. Esmalt kontakteerus see naisterahvas Livestrongi presidendi Doug Ulmaniga ja rääkis, et kirjutab oma haigusest näidendit,» jutustas Armstrong hollandlanna petuskeemist. «Ta ütles, et käsikiri on peatselt valmis ja siis hakatakse tema etendust teatrites mängima. Ta tahtis, et Livestrong sponsoreeriks tema näidendit.»

Küsimusele, kas hollandlanna võttis temaga ka isiklikult ühendust, vastas Armstrong, et sai hoopis kirja Hispaania printsess Laetitialt, kes palus tal Adrianale videotervituse salvestada, kuna too pidavat koomas olema. «Mu esimene reaktsioon oli: «Hispaania printsess! Pean selle videotervituse kiiresti ära tegema!» Mäletasin, et Adriana oli kord Twitteris kirjutanud, et tal on Hispaania kuningakojas tutvused,» selgitas Armstrong. «Seega tegin video valmis ja saatsin selle ära. Hiljem kuulsin, et Adriana oli koomast ärganud ja talle väga meeldis minu video.»

Hiljem aga selgus, et Adriana osutus petturiks ning jutt tema haigusest oli jama. «Mõistan nüüd, et ma ei saanud mingilt printsessilt kirja, Adriana oli lihtsalt endale sellise e-maili aadressi teinud ja lollitas inimesi,» pahandas seitsmekordne Tour de France’i võitja Armstrong.

Armstrong avaldas, et see oli teine kord, kui teda ninapidi tõmmati – mõned aastad tagasi palus üks paarike temalt raha, kuna väidetavalt oli nende lapsel vähk, ent hiljem selgus, et see oli vale.

«See on uskumatu, aga samas mitte üllatav,» tõdes Armstrong. «Mõned inimesed teevad raha ja tähelepanu saamiseks uskumatuid asju. Pealegi on internetis lihtne teeselda, et oled keegi teine. Mõned inimesed on ikka tõsiselt haiged!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles