Avariisse sattunud Hildebrand oli USAs neljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Hildebrand
Kenneth Hildebrand Foto: Erakogu

Eestlane Kenneth Hildebrand saavutas USA kardisarjas Florida Winter Tour (FWT) kuue etapi kokkuvõttes neljanda koha klassis Rotax Max Senior.

FWT viimased kaks etappi sõideti 20.-21. märtsil Ocalas. Hildebrand oli testidel näidanud väga head kiirust, laupäeval tuli kvalifikatsioonist aga alles üheksas aeg.

Üheksandana jõudis ta ka eelfinaali finišisse, ent mootor ei tahtnud kuidagi käia. Finaaliks seadistati karburaator ümber, kuid seegi ei aidanud ja leppida tuli nigela 13. kohaga. Hiljem selgus, et tegelikult peitusid probleemid hoopis mujal: mootori sisselaskeklapp oli vigane ja kolvirõngast tükk välja murdunud.

Kuna kõik Hildebrandi kolm vahetut konkurenti lõpetasid laupäeval esikolmikus, langes ta punktitabelis teiselt kohalt kolmandaks. Vahed jäid aga nii väikeseks, et FWT üldesikoht ja pilet Rotaxi maailma karikavõistlustele olid veel täiesti reaalsed.

Pühapäevaks oli Kennethi kardi mootor taas võistluskorras ja vihmaga peetud ajasõidus näitas ta seitsmendat aega. Eelfinaalis tõusis Hildebrand hiilgava stardiga neljandaks, siis sõitis üks kaasvõistleja vihmamärjal asfaldil talle tagant sisse ja Hildebrand tegi pirueti. Kuna see juhtus esimesel ringil, lendas talle tagant veel viis karti otsa ning pärast sellist külakuhja oli edasisõit võimatu.

Õnneks kardi raam kannatada ei saanud ja finaaliks jõuti ka kõik avariis kannatada saanud osad välja vahetada. Finaalis näitas Hildebrand järjekordselt head võistlejanärvi, tõustes märjal rajal stardirivi lõpust seitsmendaks. Jätkunuks kardi remontimise kõrvalt aega ka seadistustega tegeleda, võinuks ilmselt veelgi ettepoole jõuda.

Kõik peakonkurendid jäid seekord seljataha, kuid eelfinaali avarii langetas Hildebrandi ikkagi sarja kokkuvõttes neljandaks.

«Olen väga tänulik, et BTK Motorsports/Arrow Racing Team minusse investeeris ja andis mulle võimaluse osaleda Florida Winter Touril,» kommenteeris Hildebrand. «Arrow’ kardiraamide kohta on mul ainult kiidusõnu, kahjuks ei võimaldanud mootoriprobleemid kõrgemat lõppkohta saavutada.»

Florida Winter Tour 2010, Rotax Senior (arvestati viit paremat etappi kuuest):

1. Pier-Luc Ouelette (Kanada, CRG) 1014

2. Daniel Formal (Costa Rica, TonyKart) 982

3. Fabio Orsolon (Brasiilia, Birel) 889

4. Kenneth Hildebrand (Eesti, Arrow) 854

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles