Vancouveri hõbedane paar võitis MMil kulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina paar Qing Pang - Jian Tong.
Hiina paar Qing Pang - Jian Tong. Foto: Reuters / Scanpix

Torinos jätkuvatel iluuisutamise maailmameistrivõistlustel selgusid täna esimesed medalivõitjad. Paarissõidus krooniti maailmameistriteks hiinlased Qing Pang ja Jian Tong.

Vancouveri olümpiamängudel hõbemedali võitnud paar teenis vabakava eest 136,11 punkti, kokkuvõttes kogusid ka 2006. aastal maailmameistritiitli võitnud Pang ja Tong 211,39 punkti.

Teise kohaga pidid leppima tiitlikaitsjad Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy. Saksamaa esindajate vabakava hinnati 135,22 punktiga, kokku kogusid nad 204,79 punkti. Kahekordsed maailmameistrid ja kolmekordsed Euroopa meistrid oma hooajaga ilmselt rahule ei jää, kuna EMil pidid nad leppima teise kohaga ning olümpial ei suutnud nad enamat kolmandast kohast.

Poodiumi madalaima astme hõivas tänavu Tallinnas Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitnud Venemaa paar Yuko Kavaguti - Aleksandr Smirnov. Paari lootus kirkaimat medalit võita kustus kohe vabakava alguses, kui nad proovisid neljakordset väljaviset, ent Kavaguti kukkus. Kuigi Kavaguti kukkus ka kava lõpupoole, teenisid nad kohtunikelt 130,67 punkti ning said kokkuvõttes 203,79 punkti.

Eesti paar Maria Sergejeva - Ilja Glebov sai lühikavas 41,94 punkti ega pääsenud vabakava esitama ning pidi leppima 18. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles