Piltuudis: Savisaar kabelaua taga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar (vasakul) ja Maailma Kabe Föderatsiooni president Harry Otten
Edgar Savisaar (vasakul) ja Maailma Kabe Föderatsiooni president Harry Otten Foto: Tallinn.ee

Täna algasid Tallinna Malemajas linnapea Edgar Savisaare ja Maailma Kabe Föderatsiooni presidendi Harry Otteni avakäikude järel 7. Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused rahvusvahelises kabes.

Savisaar rõhutas avakõnes, et meistrivõistlused on erilised selle poolest, et taaselustavad 1967. aastal alanud ja 1980. aastal katkenud Euroopa võistkondlike meistrivõistluste traditsiooni.

«Patrioodina loodan loomulikult, et seekord toetavad koduseinad just Eestit,» ütles Savisaar. «1998. aastal asutati Tallinnas Euroopa Kabeföderatsioon. Täna taaselustuvad riikidevahelised Euroopa Meistrivõistlused taas Tallinnas. Sellel on omamoodi sümboolne tähendus. Kõik teed ei vii sugugi Rooma, väga paljud toovad otse Tallinna.»

Savisaare sõnul on Euroopa Kabeföderatsiooni peakontor ainus Euroopa spordialaliidu peakontor, mis asub Tallinnas.

«Mul on hea meel, et Tallinn on saanud oma õla Euroopa mõttespordile alla panna,» ütles linnapea. «Tean ka, et Euroopa kabetajate hulgas (kes moodustavad ka maailma kabetajate absoluutse paremiku) on Tallinn tuntud ja tunnustatud võistluspaik. Usun, et mängude vaheajal leiate võimaluse linnaga tutvuda. Ja Tallinn ootab teid tagasi!»

Võistlustel osaleb 45 tippsportlast, kes esindavad üheksat Euroopa riiki – esindatud on Prantsusmaa, Holland, Läti, Leedu, Venemaa, Valgevene, Ukraina, Tšehhi ja Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles