Patusel Transil lastakse esialgu edasi mängida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transi mängijad (punases) jooksevad sarnaselt eelmiste voorudega ka laupäeval täies koosseisus väljakule.
Transi mängijad (punases) jooksevad sarnaselt eelmiste voorudega ka laupäeval täies koosseisus väljakule. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel kahel korral sihilikult kaotanud Narva Transi meeskonnal lastakse väljakule joosta ka nädalavahetusel toimuvas meistriliiga viienda vooru kohtumises Nõmme Kaljuga.



«Arvatavasti nii enesetapjalik keegi pole, et hakkaks laupäeval pettust korraldama. Mängud jätkuvad praegu samamoodi ning jälgime olukorda,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.



«Samas on kindel, et laupäeval oleksid nad nagunii täiega mänginud. Hinda on vaja ka üles lüüa, et saada järgmisteks mängudeks head koefitsienti,» lisas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.



Teatavasti tuli kolmapäeval avalikuks, et Trans oli Eesti liiga esimeses voorus sihilikult kaotanud Tallinna Levadiale ning neljandal mängudepäeval Kohtla-Järve Lootusele.



Transi puhul on ka kindel, et mingi eksitusega tegemist ei ole ning meeskonna kaotusele Levadiale ja Lootusele panustati suuri rahasummasid.



«Ei ole võimalik, et keegi eksis. Kui nad (Euroopa jalgpallikihlvedusid jälgiv süsteem Betradar – toim) poleks kindlad, siis poleks nad sellest ka teatanud.



Aastas jälgitakse 29 000 mängu ning õnnestumise protsent on olnud saja lähedal,» lisas Uiboleht. «Kindlasti mingi kommiraha eest selliseid asju ei tehta ning tuhande krooni eest keegi riskima ei hakka. Tegemist on vähemalt kuuekohaliste summadega.»



Kindel petmine


Samas on Eesti Jalgpalli Liidul võimalik kogu aeg jälgida, kas Eestis aset leidnud kohtumistes on toimunud midagi kahtlast.



«Tegemist on kindla süsteemiga, kuhu saame sisse logida ja meie kohta käivat infot vaadata. Sinna tehakse pidevalt uuendusi ning Eesti kohta on seal kirjas kaks mängu. Rohkem kohtumisi pole sel ega ka eelmisel hooajal uurimise all olnud,» rääkis Uiboleht. «Mängud jagatakse kolme astmesse: puhtad, mida ei uurita üldse, kahtlased ehk kollased ning punased, kus tegemist on selge manipulatsiooniga. Transi puhul olid mõlemad mängud punased.»



Esialgu pole siiski veel selge, kas panustati vaid Transi kaotusele või mingile kindlale lõpptulemusele. «Praegu ootamegi UEFA-lt seda informatsiooni,» sõnas Uiboleht.



«Seda saame täpselt teada siis, kui raport tuleb. Praegu kedagi konkreetselt süüdistada ei saa,» lisas Pohlak.



Saatus selgub kolmapäeval


Transi ja Lootuse kohtumine toimus tegelikult küllaltki haruldase stsenaariumi järgi, kus eeldatavalt nõrgem meeskond suutis vähemusest kohtumise enda kasuks pöörata.



Nimelt mängis Lootus alates 60. minutist vähemuses, kui Aleksandr Zahharenkov sai punase kaardi. Võiduvärava lõi Lootuse poolel Vassili Kulik 89. minutil.



«Eks raportist selgub, kui palju pandi raha Transi kaotuse peale pärast seda, kui Lootus jäi vähemusse,» sõnas Pohlak.



Mis Transi meeskonnast edasi saab ja mis saab senistest Transi kohtumiste tulemustest sel hooajal, selgub pärast järgmisel kolmapäeval kogunevat Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse koosolekut.



«Tegemist on plaanilise koosolekuga, mille üheks punktiks lisati Transi juhtum,» täpsustas Uiboleht.



Samas tunnistas Transi president Nikolai Burdakov venekeelsele Postimehele, et ta ei usu oma meeskonnast halvimat ning ootab ära, millised uued asitõendid veel välja tulevad ja millise otsuse langetab Eesti Jalgpalli Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles