Taaramäe: hoidsin Sánchezist kümne küünega kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Cofidis

Kataloonia velotuuri 5. etapil püüdis kokkuvõttes 4. kohal asuv ja Rein Taaramäele napid kolm sekundit kaotav Luis León Sánchez kodupubliku ees eestlasele kohta kätte näidata, kuid sinimustvalges särgis pedaaliv Cofidise proff nurjas hispaanlase kavatsuse.


«Sánchez üritas igal võimalusel eest ära sõita, kuid hoidsin temast kümne küünega kinni,» ütles Taaramäe. «Lõpus ühel laskumisel surus Sánchez gaasi põhja. Kiirus kasvas nii suureks, et terve elu käis silme eest läbi. Väike vahe tuli sisse, kuid tõusul sain ta uuesti kätte.»



Taaramäed soosib tuuri reeglistik, mis annab vahefinišites ja finišis preemiasekundite asemel ainult punkte. «Füüsiliselt võimsam Sánchez saanuks vahefinišite abil hõlpsalt minust üldarvestuses mööduda,» lisas Taaramäe.



Valitsev Eesti grupisõidumeister ja Caisse d’Epgarne tiimi esindav Sánchez pidasid vihaseid võitlusi ka hiljuti toimunud Pariisi-Nice’i tuuril. «Loodan, et Sánchezi enesekindlus sai hoobi ning ta sai aru, et nii lihtsalt minust lahti ei saa ja laupäeval üritama ei hakka. Arvan, et ta kardab mind,» ei hoidnud Taaramäe end tagasi.



181,2 km pikkuse sõidu alguses sõitsid eest Davide Malacarne (Quick Step), Javier Ramírez (Andalucía-CajaSur), Andres De Lis (Euskaltel-Euskadi) ja Gustavo Veloso (Xacobeo Galicia), kelle edu kasvas ligi 11 minutile.



Lõpu eel kruvis grupp aga kiiruse üles ja jooksikud peale ühe püüti kinni. Ette jäi 20 km enne finišit spurtinud itaallane Malacarne. Teise koha sai mõni kilomeeter enne lõpujoont grupist põgenenud sakslane Andreas Klöden (Radio­Shack). Taaramäe lõpetas kolmeliikmelises seltskonnas viimasena.



Tänasel, eelviimasel etapil lõpevad tõsised mäed juba 60. kilomeetril, kuigi ka viimased 10 km kulgevad üles-alla. «Arvan, et tuleb grupifiniš. Hoian end Sánchezi tuulde ega lase tal trikitada,» lubas Taaramäe.



Liidrisärgi säilitas eile 7. koha saanud hispaanlane Joaquim Rodríguez (Team Katjuša), kellele järgneb 10-sekundilise vahega kaasmaalane Xavier Tondo (Cervélo). Taaramäe kaotab Rodríguezile 43 sekundit.



Kuna pühapäevasel, viimasel etapil on pikkust kõigest 117,8 km ja see toimub siledal maal, siis üldarvestuse eesotsas vaevalt midagi muutub.



KATALOONIA TUUR


5. etapp (181,2 km): 1. Davide Malacarne (Quick.Step) 4:50.03, 2. Andreas Klöden (RadioShack) +0.36, 3. Luis León Sánchez (Caisse d’Epgarne) +0.37, 4. Michel Kreder (Garmin-Transitions), 5. Rein Taaramäe (Cofidis), 6. Paolo Tiralongo (Astana) +0.40, 7. Joaquim Rodríguez (Team Katjuša).



Kokkuvõte: 1. Rodríguez 18:38.57, 2. Xavier Tondo (Cervélo) +0.10, 3. Taaramäe +0.43, 4. Sánchez +0.45, 5. Nicolas Roche (Ag2r) +1.20, 6. Ryder Hesjedal (Garmin-Transitions).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles