Tristan Viidas võidutses kardisõidu Euroopa karikavõistlustel

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas
Tristan Viidas Foto: Erakogu
Prantsusmaal Salbrise kardirajal peeti sel nädalavahetusel kardi Rotax Euroopa karikavõistluste avaetapp, kus Rotax Junior klassis võidutses Aix Racingu piloot Tristan Viidas.

Terve nädalavahetuse head tempot näidanud Viidas andis esimese tormihoiatuse juba reedeses kvalifikatsioonis, kui kirja läks neljas aeg. Kuna Salbrises olid ilmastikuolud kevadiselt heitlikud, siis oli ka kardi seadistamine keeruline. Laupäeval peetud eelsõitudest pääses Viidas edasi viiendana, mis tähendas ka sama stardikohta eelfinaalis.

Pühapäeval, mil kogu võistluspäeva vältel sadas vihma ja kõik sõidud peeti märjal rajal, jätkus Tristan Viidase hea hoog. Eelfinaalis suutis ta oma kohta parandada koguni kahe koha  võrra ja nii läks eestlasele kirja kolmas koht. See andis suurepärased eeldused heaks finaaliks, mida ka Viidas edukalt ära kasutas. Siiski juba stardis tuli esimene tagasilöök, kui talle konkurent esimeses kurvis tagant sisse sõitis.

«Üks kaasvõistleja pani täiega tagant selga ja esimeselt ringilt tulin alles kuuendana, seepärast pidin kõvasti pingutama, et oma head kohta taastada,» sõnas Viidas peale keerukat starti. Õnneks suutis ta näidata väge kiireid ringiaegu ja peagi oli ta tõusnud juba teisele kohale. Otsustavad sündumused leidsid siiski aset alles viimases kurvis, kui Tristan leidis sobiva võimaluse koha paranduseks. 

«Kahjuks võttis konkurentides möödumine liiga palju aega ja esimene võimalus liidrikohta rünnata tuligi alles viimases kurvi, mis minu õnneks õnnestus,» oli Viidas oma võidu üle rõõmus.

Suurepäraselt kulges võistlus ka teisele Aix Racing Teami sõitjale Morten Nõmmele, kes osaleb Rotax Max klassis. Sarnaselt Viidasele näitas ka tema kogu nädalavahetuse kiireid aegu ja eelfinaali kuues koht andis suurepärased eeldused heaks finaaliks. Siiski pidi Nõmme finaalis mõned kohad loovutama, kuid vaatamata raskele sõidule läks talle kirja siiski ühekas koht.

Salbrises võistlesid veel teisedki eestlased. Klassis Rotax Junior saavutas Martin Rump 17. koha. Ralf Merilaht kahjuks finaali ei pääsenud.

Rotax Max klassis oli Aavo Talvar sunnitud finaalis juba kahjuks esimesel ringi sõidu pooleli jätma, Karl Songisepp finaalidesse ei pääsenud. DD2 klassis oli ainsa eestlasena rajal Mario Vendla, kes saavutas finaalis 30. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles