Vibulaskja Maarika Jäätma püstitas Eesti rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarika Jäätma
Maarika Jäätma Foto: Eesti Vibuliit

Lätis Jurmala lähistel 2.-3. augustini toimuvatel Balti meistrivõistlustel lasi Maarika Jäätma Eesti rekordi 70-lt meetrilt. Eelmine naiste plokkvibu klassi rekord sai parandatud viie silma võrra – uus rekord on nüüdsest 336 silma.

Lätlaste ja leedukate kõrval osaleb võistlustel ka hulga Eesti koondislasi. Juba nimetatud plokilaskur Maarika Jäätma (Järvakandi Vibuklubi Ilves) kõrval osalevad Eestist Balti meistrivõistlustel veel mitmed Tallinna Kalevi, Järvakandi Ilvese ja Vana-Võidu Vibuklubi laskurid.

Esimesel võistluspäeval lasti kvalifikatsiooniharjutus 2*70m ning peale seda nn.superturniir, kus kõikide vibuklasside esindajad võistlesid ühes arvestuses. Superturniiri kolm esimest olid Vladas Šigauskas Leedust, Kaspars Elarts Lätist ning Maarika Jäätma Eestist - ettearvatult hõivasid esimesed kohad plokkvibulaskurid.

Täna jätkuvad võistlused duell-laskmisega Balti meistrite väljaselgitamiseks nii plokk- kui olümpiavibu klassis eraldi.

Hetkel on võistlus jõdnud poolfinaalideni ning eestlastel on head šanšid võita meistritiitel kolmes arvestuses – naiste plokkvibu klassis ja naiste ning meeste olümpiavibu klassis. Meeste plokkvibu klassis Eestil esindaja puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles