Otepää rattamaratoni võitis Alges Maasikmets

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alges Maasikmets.
Alges Maasikmets. Foto: Elmo Riig / Sakala

Elion Estonian Cup 2008 rattamaratonide sarja viienda etapi tasavägises lõpuheitluses võttis kogenud Alges Maasikmets (Extreme Sport - Mever) võidu Eesti maastikukrossi tänavuse meistri Allan Orase (Arctic Sport Club) ees.

 

9. Otepää rattamaratonile registreerus kokku 1859 rattasõpra, neist 1353 põhisõidule ning 352 ratturit matkasõidule, lastesõitudes osales 154 last, vahendab rattaprofid.wordpress.com.

Öine tugev vihmasadu muutis raja kohati poriseks ja libedaks. Samas jäid võistluse käigus taevaluugid suletuks ning stardist kuni autasustamiseni valitses Otepää ümbruses päikeseline kuid tuuline ilm.

Otepää rattamaratoni rajaprofiili algusosa on laugjas ja kiire, järsud tõusud ning laskumised algasid pärast esimest toitlustuspunkti kui maratoniraja keskosa kulgeb raskel ja tehnilisel Kekkose suusarajal, mis on alati nõudnud sõitjatelt oskuslikku jõuvarude jagamist, et finišini vastu pidada.

Tänase võitja Alges Maasikmetsa sõnul tegi liidergrupp tugevalt tööd kogu võistlusdistantsi vältel ning liidergruppi püüti mitmel korral äraminekutega ka lõhkuda.

«Viimase ürituse tegi Allan Oras 5 kilomeetrit enne lõppu, kuid sain ta 1 km enne finišit kätte. Sealt edasi oli meil kassi- hiire mäng kuni finišispurdini, mis algas paarsada meetrit enne lõpujoont. Võidust sain teada hiljem, kui oli üle vaadatud fotofiniš. Hea tunne on võita, eriti veel nii napilt,» oli Alges Maasikmetsa rahulolev kommentaar.

Kolmandana lõpetas Caspar Austa ning neljas oli Jaan Kirsipuu.

Parim naisjalgrattur oli seekord Läti profitiimi Rietumu Banka naisrattur Ivanda Eiduka, kes finišeeris üldjärjestuses 86-na, kaotades võitjale pisut alla 15 minuti.

 

Parim meeskond oli Otepääl Extreme Sport - Mever ning parim naiskond Investment Agency Team. Parima juuniorina lõpetas Janari-Joel Jõessar ning klassis U-23 oli kiireim Ervin Korts-Laur.

Elion Estonian Cup‘2008 maratonidesarjas on jäänud pidada veel kolm osavõistlust. Individuaalselt tõusis Alges Maasikmets tänase võiduga sarja üldliidriks Allan Orase ees.

Võistkondlikult juhib Arctic Sport Club, kellele järgnevad Extreme Sport - Mever ja Alexela Investment Agency võistkonnad.

Järgmine kuues etapp viib ratturid 17. augustil Rakkesse (8. Rakke Rattamaraton).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles