Türgi peatreener: Eesti mäng Hollandiga teeb meile muret

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fatih Terim (paremal) tänasel pressikonverentsil.
Fatih Terim (paremal) tänasel pressikonverentsil. Foto: Madis Kalvet

Türgi jalgpallikoondise peatreener Fatih Terim tunnistas tänasel pressikonverentsil, et homme soovitakse Eesti vastu kindlasti teenida kolm punkti, kuna muidu on raske konkureerida alagrupis teisele kohale.

«Võin öelda, et peame kindlasti võimta. Igasugune teistsugune tulemus (viik või kaotus) meile rõõmu ei tee. Finaalturniirile jõudmiseks tuleb võita, teeme homme selleks kõik,» sõnas Terim. «Tean, et minu mängijad on matšiks hästi keskendunud. Mehed on ka mänguks Hollandiga (Türgi võõrustab järgmisel teisipäeval Hollandit) valmis ja loodetavasti jõuame play-off’i.»

Türklaste juhendaja tõi välja ka Eesti koondise kõige ohtlikuma mängija. «Number 14,» viitas Terim septembris Hollandi võrku kaks palli löönud Konstantin Vassiljevile.

Terim on ka varasemalt Türgi koondisega Tallinnas käinud – 2008. aasta oktoobris tehti Lilleküla staadionil MM-valikmängus Eestiga 0:0 viik. Samas meenutasid türklased ka Eesti viimast kodumängu Hollandiga, mis lõppes mäletatavasti 2:2 viigiga. Türklaste sõnul näitab see kohtumine, et Eestit ei saa alahinnata.

«Punkte kaotates on tuju alati halb, sellisel juhul õnnitleme ka vastaseid. Kui toona punkte kaotasime, siis oli võimalik seda veel kompenseerida, kuid sel korral see võimalus puudub,» meenutas Terim esmalt 2008. aasta matši. «Eesti jalgpall on vahepealse ajaga edasi arenenud ja praegu on meeskond parem. Peame olema Eestiga ettevaatlikud, Eesti mängis Hollandi vastu hästi ja hollandlased suutsid alles lisaminutite penaltiga viigi välja teenida.»

«Oleme teadlikud, et mängime tugeva vastase vastu. Teame nende mängust Hollandi vastu, kuid oleme heas seisus. Üritame teha oma parima mängu ja võita,» lisas poolkaitsja Mehmet Topal.

Eesti ja Türgi MM-valikmäng algab homme Lilleküla staadionil kell 21.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles