Lindpere elu USAs - üritused Times Square’il ja vaade Manhattanile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (paremal)
Joel Lindpere (paremal) Foto: AFP/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondislane Joel Lindpere tunneb end New Yorgis kui superstaar – eestlane jagab autogramme Times Square’il ning lisaks on klubi staadionil talle pühendatud istekoht.



Karjääri jooksul lisaks Eesti klubidele ka Norras Tromsös ja Bulgaarias Sofia CSKAs mänginud Lindpere usub, et tegi New York Red Bullsiga liitudes ainuõige otsuse.



«Mängulises mõttes oli CSKA vast tugevam, kuid teised asjad on siin kordades paremad,» kiitis Lindpere uut tööandjat. «Kõik on siin organiseeritud. Mehed saavad keskenduda ainult mängimisele ja kõikide teiste asjade jaoks on inimesed olemas.»



Võrreldes varasemate klubidega ongi poolkaitsja sõnul kõige suurem erinevus just selles, mis toimub väljaku kõrval. «Siin on sport ikkagi äri. Võrreldes varem kogetuga on see hoopis teine maailm,» lisas eestlane.



Lindperele pühendatud iste


Red Bulls alustas nädalavahetusel klubi uuel kodustaadionil USA liigat 1:0 võiduga Chicago Fire’ üle ning kohtumise ainsa värava lõi just Lindpere.


«Staadionil käib ikka kõva möll, kui 25 000 fänni korraga kisavad, siis ei kuule enam kaasmängijaidki,» kirjeldas Lindpere, kes lisas, et sellises atmosfääris on väga mõnus mängida.



Teadupärast on eestlane ennast kirjutanud ka klubi ajalukku, kuna ta lõi üle-eelmisel nädalal sõpruskohtumises Brasiilia klubi Santose vastu Red Bull Arena esimese värava.



Selle ajaloolise saavutuse auks on nüüd staadioni 101. sektori 11. rea 20 iste punast värvi. Numbrikombinatsioon tuleneb sellest, et poolkaitsja kannab särki 20 ja värava lõi ta toona kohtumise 11. minutil.



«Väga uhke värk. Näiteks A. Le Coq Arenal ei ole sellist tooli,» oli Lindpere meelitatud.



Red Bullsi mängijana on eestlane jõudnud jagada juba ka ohtralt autogramme. Koos kaasmängijatega on Lindpere seda teinud ka maailmakuulsal Times Square’il.



«Selliseid üritusi toimub pidevalt ning see on uus ja huvitav kogemus. Linnas on üleval suured plakatid mängijate piltide ja meeskonna reklaamidega,» kirjeldas mängumees.



Kui alguses elas poolkaitsja hotellitoas, siis nüüd on tal ka omaette elamine. «Ise otsisin korterit ning klubi poolt ka aidati. Olen sellises elamiskompleksis. Vaade on mul täpselt Manhattanile,» täpsustas Lindpere.



Mängib keskpoolkaitses


Lisaks jalgpalliklubile on New Yorgis ka mitmeid teiste alade profiklubisid ning eestlane on juba kavva võtnud ka nende kohtumiste külastamise.



«Oleme siin juba rääkinud, et hakkame NBA ja NHLi mänge vaatamas käima. Kui ameerika jalgpalli hooaeg pihta hakkab, siis tahaks sinna ka minna,» tutvustas Lindpere plaane.



Võrreldes eelnevate aastatega mängib eestlane nüüd USAs ka teist positsiooni. Kui Norras ja viimastel aastatel koondises mängitati Lindperet äärepoolkaitses, siis Red Bullsis pallib ta keskpoolkaitses.



«Tunnen ennast sellel positsioonil palju paremini. Ääre peale ei soovi küll enam minna,» sõnas Lindpere, kes tunnistas, et sooviks ka koondises keskel mängida. «Olude sunnil ja vajadusel tuleb mõnikord siiski ka seal (äärepoolkaitses – toim) kindlasti mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles