Foto: Maria de Villota õõvastav röntgenpilt pärast ränka õnnetust

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria de Villota kaotas raskes õnnetuses küll ühe silma, kuid oli lähedaste sõnul õnnelik ja tegi tulevikuks suuri plaane. Täna hommikul leiti 33-aastane naine surnuna.
Maria de Villota kaotas raskes õnnetuses küll ühe silma, kuid oli lähedaste sõnul õnnelik ja tegi tulevikuks suuri plaane. Täna hommikul leiti 33-aastane naine surnuna. Foto: SCANPIX

Täna hommikul leiti hotellitoast surnuna endine Marussia vormel-1 võistkonna testisõitja Maria de Villota, kes möödunud suvel tegi vormeliroolis niivõrd ränga avarii, et kaotas silma.

Kuigi uuringute tulemusi ei ole veel avaldatud, siis arvatakse, et surma põhjus peitubki 2012. aasta 3. juulil aset leidnud avariis. Esialgu teatas Hispaania politsei, et tegemist oli loomuliku surmaga, mis on aga 33-aastase naisterahva puhul äärmiselt ebatõenäoline.

Sky Sports avaldas avarii järel tehtud röntgenpildi, kust on näha, kui tugevalt de Villota kolju vigastada sai. Portaal kirjutab, et õnnetuse järel elama jäämist võis nimetada imeks. Vormelipiloot oli aga lähedaste sõnul rõõmsameelne ja vaatas tuleviku suunas. Ta oli liitunud FIA naiste motospordi komisjoniga ning tuuritas hetkel mööda maailma, kus esitles oma autobiograafiat.

Williamsi võistkonna palgal olev Susie Wolff ütles, et de Villota oli ülimalt õnnelik ja tänulik, et õnnetuse järel talle nn teine elu kingiti ning tegi suuri tulevikuplaane. «Ta oli imeline naine, vahet pole, mis ta ringrajal tegi. Tal oli suurepärane iseloom,» kirjeldas Wolff kadunud kolleegi.

Selle aasta juulis abiellus de Villota oma personaaltreeneri Rodrigo Garciaga.

Vaata avarii järel tehtud röntgenpilti, kust on näha, kui ränga õnnetuse de Villota tegelikult üle elas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles