Vigastused kimbutavad jätkuvalt Eesti krossimehi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edik Kuusk
Edik Kuusk Foto: TT Racing
Tänavuse krossihooaja eel on õnnetuseks kolme Eesti sportlase ettevalmistused läbi vigastuste saanud tagasilöögi.

Lisaks sellele, et Itaalias kukkus raskelt Aigar Leok on tagasilöögid tabanud ka Juss Laansood ja Edik Kuuske, kirjutab ruudulipp.ee.

Nädala alguses Itaaliast tagasi Eestisse jõudnu Kuusk läks Itaaliasse eesmärgiga teha korralikult krossitrenni, kuid kahjuks lõppes see kukkumise ja reieluu murruga, lisaks sai pihta ka õlg, abaluust on tükk lahti.

«Hüppe nuki peal lõi mootoril käigu välja, sain kohe aru, et jama ja lasin rattast lahti. Oleks kinni hoidnud, oleks maandunud pea peale ja siis oleks asi kordi hullem olnud. Seda seetõttu, et sellisel puhul viskab tsikkel õhus tagumise otsa üles. Reieluu murd oli selles mõttes puhas, et kilde lahti polnud ja sinna pandi nael sisse. Õlaasi vaadatakse ka veel üle, loodan järgmisel nädalal juba karguga ringi liikuda,» rääkis Kuusk ruudulipp.ee veebilehele.

Esialgu ei oska Kuusk veel öelda, millal ta taas sadulasse saab, põhiline on korralikult ära paraneda.

Juss Laansoo, kes oli hooaja eelses treeninglaagris Ameerikas, osales veebruari lõpul ka ühel kohalikul sõidul. See mis seal juhtus, näitab seda, et sa võid ise kõik asjad õigesti teha, kuid pimeda juhuse eest pole sa siiski kaitstud.

«Stardis olid koos suured tsiklid ja võrrid, viimased lasti rajale 10 sekundit peale meie starti. Üsna kiirelt hakkasid nad ringiga sisse saama, ühel sirgel pani üks võrrisõitjatest pikali, sõitja ise lendas põõsasse, ratas jäi aga keset rada. Kuna ma tal päris sabas ei sõitnud, oli mul aega reageerida ja lasin siis püsti peal tema pilli ja rajavalli vahelt läbi. Selgus aga, et tema pillil jäi gaas peale ning kui temast möödusin siis pill keerutas ise enesest maas ringiratast ning pani hoobi vasta minu jalga. Täiesti uskumatu,» rääkis Laansoo.

Laansoo on praeguseks Eestis tagasi ja loodab paari-kolme nädala pärast tsikliga rajale tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles