Marko Albert lõpetas Hawaii Ironmani tubli 17. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert (vasakul) Hawaii Ironmani finišipoodiumil.
Marko Albert (vasakul) Hawaii Ironmani finišipoodiumil. Foto: SCANPIX

Marko Albert lõpetas maineka Hawaii Ironmani triatloni 17. kohaga.

34-aastane Albert läbis raja ajaga 8 tundi, 37 minutit ja 44 sekundit. Albert ujus 3,86 km ajaga 51.02, sai 180,2 km pikkusel rattarajal ajaks 4:43.40 ning jooksis 42 km maratoni ajaga 2:58.43.

Maailmameistriks krooniti belglane Frederick van Lierde ajaga 8:12.29. Teise koha sai austraallane Luke McKenzie (8:15.19) ja kolmanda sakslane Sebastian Kienle (8:19.24).

Varem kaks korda Hawaii Ironmanil osalenud 34-aastase Alberti parim tulemus on tunamullu saavutatud 13. koht, eelmisel aastal lõpetas eestlane 31. kohaga.

3,8 km pikkusel ujumisetapil kellelgi eest ära ujuda ei õnnestunud. Albert oli terve distantsi vältel grupi esiotsas ning väljus veest viiendana, ajaks 51 minutit ja 2 sekundit. Proffide hulgast näitas kiireimat ujumist ameeriklane Brandon Marsh, olles Albertist 11 sekundi võrra nobedam.

Rattarajal haaras liidriohjad ameeriklane Andrew Starykowicz, kes hakkas koheselt ülejäänud konkurentidega vahet sisse tegema. Starykowiczile kuulub möödunud aastast ka läbi aegade kiireim täispika triatloni rattaaeg 4 tundi ja 4 minutit. Liidrina jõudis Starykowicz jooksuetapile tänagi, ehkki lasi 100 km möödudes hetkeks endast ette austraallase Luke McKenzie.

Albert liikus enamuse rattaetapist 22. kohal ning asus maratonijooksule liidrist 22 minutit ja 32 sekundit hiljem. Jooksurajal hakkas Albert jälle pingereas ettepoole rühkima, neelates konkurentidest alla ka Starykowiczi, kes juba esimese viie kilomeetriga oli esikohakonkurentsist lootusetult välja tõrjutud. Albert suutis maratoni läbida ajaga alla kolme tunni ning lõpetas raske võistluse 17. kohaga, finišiajaks 8:37:44.

Stiilse finišitantsuga lõpetanud Albert jäi oma lõppkohaga ise üldjoontes rahule, seda enam, et ettevalmistus kulges tema sõnul üle kivide ja kändude. Samas nentis ta aga oma vajakajäämisi rattasõidus, mille nimel tuleb edaspidi tõsisemalt tööd teha.

Lisaks Markole tegid korraliku võistluse ka teised Eesti mehed. M40-44 klassis võistelnud Võrumaa mees Indrek Klampe lõpetas oma esimese Hawaii Ironmani ajaga 9:37:36. Klampe väljus oma vanuseklassi arvestuses veest 96. kohal, kuid hakkas seejärel tugeva rattasõiduga kiiresti ettepoole rühkima. Jooksuetapi alguseks oli Klampe juba 14., mis üldkokkuvõttes tähendas 114. kohta. Jooksurajal Klampe siiski sedavõrd kõrget tempot suuta ei hoidnud ning langes üldarvestuses 337. kohale.

Ka Indrek Teppo alustas tõusu kõrgemale just rattaetapiga, kuid oma trumpalal, jooksus, pani Teppo ajaga 3:10:52 oma paremuse paljude, sealhulgas Klampe ees tõeliselt maksma. Nii lõpetas Teppo oma Hawaii debüütvõistluse 154. kohaga, mis M35-39 vanuseklassis tähendas 27. kohta. Lõppajaks oli Teppol 9:21:36.

Tänavuse Hawaii Ironmani esikoht mängiti välja poolel jooksudistantsil, mil algselt maratoni domineerinud McKenzie pidi endast mööda laskma van Lierde. Belglane ületaski finišijoone kindlalt esimesena, saavutades võitjaajaks 8:12:29. Teine oli McKenzie ning kolmas möödunud aastal napilt poodiumilt välja jäänud Kienle.

Ajaga 8:52:14 ja üldjärjekorras 32. lõpetajana jõudis finišisse naiste võitja Mirinda Carfrae. Austraallanna tagas endale tänavuse Hawaii Ironmani võidu maratonirajal, kus temast ajaliselt kiiremini suutsid joosta vaid kaks meesvõistlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles