Häbistava kaotuse saanud Austraalia jahib taas Hiddinkit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guus Hiddink
Guus Hiddink Foto: AP / Scanpix

Austraalia jalgpalliliit vallandas pärast koondise kahte järjestikkust piinlikku kaotust sakslasest peatreeneri Holger Osiecki ning üritab taas värvata hollandlast Guus Hiddinkit, kes viis nad 2006. aasta MMil kaheksandikfinaali.

Austraalia kaotas reedel Pariisis Prantsusmaale 0:6 ning oktoobri algul jäädi sama häbistava skooriga alla ka Brasiiliale, otsustati Osiecki teenetest loobuda. Austraalia on kindlustanud koha MM-finaalturniiril, kuid selleni jääva kaheksa kuu jooksul soovib alaliit kiirelt leida kogenud treeneri, kes aitaks meeskonnal Brasiilias ka väärika tulemuseni jõuda.

66-aastane Hiddink, kes lisaks Austraaliaga saavutatud edule viis Hollandi 1998. aasta MMil ja Lõuna-Korea 2002. aastal MMil poolfinaali ning Venemaa 2008. aasta EMil samuti poolfinaali, lahkus tänavu juulis Mahhatškala Anži peatreeneri postilt ning on hetkel tööta. Austraalia jalgpalliliidu tegevjuhi David Gallopi sõnul on nad juba hollandlasega ühendust võtnud. «Tahame uue juhendaja leida võimalikult kiiresti – ideaalis juba novembriks, kui Austraalia mängib oma järgmise kodumängu,» lausus ta Reutersile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles