Quadracerite Rahvuste krossil hukkus noor šotlane

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Itaalias Cingolis toimuval Rahvuste krossil quadracer’itele hukkus teises võistlussõidus 19-aastane šotlane Connor Smith.

Quadide esimeses sõidus, kus stardis olid A ja B grupi sõitjad, jäi noor inglise quadisõitja Connor Smith mootoririkke tõttu hüppe taha pidama, kuid hüppelt tulid talle peale kõik tema selja taga rajal olnud. Smith sai tõsiseid vigastusi ja ta viidi kohe haiglasse. Kahjuks ei õnnestunud meedikutel sõitja elu päästa.

Nimetatud sõitu läks õige pea juhtima lätlane Edgars Mengelis, kes möödus kodupubliku ees endast parimat anda üritanud Andrea Cesarist, kellest finišiks möödus ka prantslane Yoan Gillouin. Lätlased sõitsid hästi, kuna Karlis Bole lõpetas 9ndana. Eestlastel Martin Toovisel ja Henri Mündil ei õnnestunud start just kõige paremini ning tuli hakata tagant tõustes konkurente noppima. Toovis tõusis 21. kohalt 18.; Mündi 26. kohalt 19. Viimasel ringil läks Mündi ka Toovisest mööda.

Pärast quadide esimest sõitu võistlus katkestati austusest hukkunud sõitja vastu. Külgvankrid ei teinud täna ühtegi starti.

Rahvuste krossil osales ka Eesti kolmeliikmeline meeskond koosseisus Martin Toovis, Henri Mündi ja Siim Vaide. Postimehe andmetel on Eesti sõitjatega kõik korras ning koondis on juba tagasiteel kodumaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles