MM-valikmängus dopinguga vahele jäänud jalgpallur teenis kuuekuulise mängukeelu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Devon Chafa (paremal) ja Sidney Kalume (vasakul).
Devon Chafa (paremal) ja Sidney Kalume (vasakul). Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) määras kuuekuulise võistluskeelu Zimbabwe keskväljamehele Devon Chafale, kes andis MM-valikmängu kohtumises positiivse dopinguproovi.

Chafa andis positiivse dopinguproovi käesoleva aasta juunikuus mängitud kohtumises Egiptusega. Mehe organismist leiti glükokortikosteroidide jääke.

FIFA korralduse kohaselt peab Chafa kuue kuu jooksul vahele jätma kõik kodused ja rahvusvahelised mängud, nii ametlikud kohtumised kui ka sõprusmängud. Seega jääb Zimbabwe koondislane eemale ka 2014. aasta Aafrika rahvuste meistrivõistlustelt, mis algavad jaanuaris Lõuna-Aafrikas. Chafa mängukeeld lõppeb veebruaris. Hetkel on mehel võimalus karistus ning otsus edasi kaevata.

Glükokortikosteroidid on hormoonid, mille on tugev põletikuvastane toime. Meditsiinis on need kasutusel liigesepõletiku, astma ja allergiliste haiguste ravis. Lühiajalisel tarvitamisel toovad glükokortikosteroidid kaasa vee kogunemise kehasse ning veresuhkru taseme tõusu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles