Jordaania ralli sõidetakse allpool merepinda ja 40 kraadises kuumuses

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: Reuters / Scanpix
Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad sellel nädalavahetusel Jordaania ralliga. Tegu on teist korda ralli maailmameistrivõistluste kavas oleva võistlusega, ühtlasi on see esimene autoralli MM-etapp Lähis-Idas.

Jordaania ralli algab neljapäeval, 1. aprillil ja lõppeb laupäeval, 3. aprillil. Laupäev on islami nädala viimane päev, kuid rohkem kui see fakt, määrab ilmselt ralli lõppemise laupäeval ära pühapäeval, 4. aprillil sõidetav vormel-1 etapp Malaisias, kirjutab ruudulipp.ee.

Kolme päeva ja 21 kiiruskatse peale jagub kilomeetreid 339, pisut oldi sunnitud distantsi lühendama, põhjuseks tugevad sajud, mis osa teid minema uhus.

Jordaania ralli katsed kulgevad väga erinevates tingimustes, kord sõidetakse Surnumere lähistel, kus ollakse 400 meetrit merepinnast allpool, siis taas mägedes, 650 meetri kõrgusel. Väga määravaks saab sõitjate puhul ka vedeliku tarbimine, sest varjus on temperatuur 40 kraadi plussis, mis teeb autosse põrgukuumuse.

Sellel aastal on stardis üks Eesti ekipaaž, Karl Kruuda ja Martin Järveoja, kes tänavu osalevad Suzuki Swift S1600 autoga JWRC sarjas. Sama autoga on mehed ka Jordaanias stardis, tegu pole küll JWRC etapiga, kuid seda sõitu võetakse autoga harjumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles