Kuusmaa Kalevist: nad ei püüdnudki ju palli mängida

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ peatreener Aivar Kuusmaa
TTÜ peatreener Aivar Kuusmaa Foto: Toomas Huik

Jah, te lugesite õigesti – TTÜ korvpallimeeskond teenis Eesti meistriliiga veerandfinaalseeria teises kohtumises Tallinna Kaleviga tõesti 63 vabaviset!

Sisse visati neist 47, mis annab nende 100:95 võidumängus vaid pisut vähem kui pooled punktidest. Kolme võiduni peetava seeria seis on viigis 1:1.



«Olime valmis, et nad hakkavad meid alt lõhkuma,» sõnas TTÜ peatreener Aivar Kuusmaa. «Viletsama tabavusega päeval oleksime võinud ka kaotada. Kalev tegi 39 viga, mis on väga suur number – sellises olukorras võinuks võtta ka mõned ebasportlikud vead. Nad ei püüdnudki ju palli mängida, vaid läksid kohe vea peale välja.»



Huvitaval kombel pahandas suur vigade arv ka Kalevi peatreenerit Kalle Klandorfi – kuid tema hinnangul tehti neile veidike liiga. «See pole ju päris normaalne, kui nemad saavad 63 ja meie 21 vabaviset,» leidis ta. «Tegelikult ütlesin vaheajal meestele, et pole mõtet nii palju kergeid vigu korjata.»



Seeria esimeses kohtumises võõrsil TTÜ kindlalt alistanud Kalevi juhendaja sõnul nägi ta juba teisipäeva õhtul trennis, et seekord pole võitu loota, mängijad olnud liiga rahulolevad ja lõdvad.



Kohe lõid kalevlaste mängus välja terve hooaja vaevanud probleemid: tagamees Nicholas Covington võttis vastu hullumeelseid otsuseid, kolmese joone tagant pommitati aga alguses liiga palju ja ebatäpselt. «Sisendasime mängijatele, et kolmestega pole võimalik seda mängu võita,» tunnistas Klandorf.



Kuusmaa tunnistas, et kartis eilset mängu, ent hoolealused pidasid pingele hästi vastu. «Loodetavasti sisendas võit enesekindlust. Me pole ju viimasel ajal kuigi tihti võidurõõmu maitsnud,» lausus Kuusmaa. «Valmistusime selleks kohtumiseks täpselt nii nagu peab ning analüüsiks kasutasime värsket videot.»



Seeria esimese mängu eel vaatas Kuusmaa liiga vana videolinti ega saanud Kalevi viimase täienduse Chadwick Barnesi võimetest selget ülevaadet. Seekord olid üliõpilased paremini valmis.



Kuna paar minutit enne lõppu näis TTÜ võit juba kindel, kasutasid mõlemad pooled varumehi ning andsid põhiraskust kandvatele palluritele puhkust. Seeria jätkub juba homme kell 18.30 TTÜ spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles