Mölder värskendas juhatust ja tahab võlgnikelt raha tagasi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Möldril oli pärast eilset hokiliidu üldkogu põhjust naeratada, ala juhtimises sai tehtud vajalikud muudatused.
Jaan Möldril oli pärast eilset hokiliidu üldkogu põhjust naeratada, ala juhtimises sai tehtud vajalikud muudatused. Foto: Küllike Rooväli

«Kindel meeskond peab praegu kõige vajalikuma töö ära tegema,» lausus Jaan Mölder, kes astus septembris koos toonase juhatuse moodustanud seltskonnaga tagasi Eesti Jäähokiliidu presidendi ametist, kuid eile sellele kohale tagasi valiti. Kuueteistkümnest erakorralisel üldkogul osalenud hokiklubist hääletasid Möldri ja tema pakutud juhatuse poolt viis, ülejäänud 11 jäid erapooletuks.

Mölder usub, et uuenenud juhatusega suudab ta viimasel ajal sportliku poole asemel peamiselt skandaalidega silma paistnud Eesti hokis asjad taas paremuse poole pöörata. Eelmisest juhatusest jätkavad lisaks Möldrile ka Oleg Litvjakov ja Vahur Glaase, ala juhtimise juurde naasis kümmekond aastat tagasi ise presidendiks olnud Aivar Riisalu, viies liige on ärimees Urmas Kuusk.

Ennast üleminekuaja presidendiks nimetav Mölder tahab juhatust laiendada ning on sinna soovijate jaoks avatud. Üks seltskond oligi juhatusse pääsemisest huvitatud, kuid presidendi sõnul nõudsid nad endale enamust. Mölder ei pidanud ühe seltskonna juhatusse koondumist aga võimalikuks.  

Vanaviisi jätkata ei saanud

Just ühe klubi huvide eest seisva seltskonna tegutsemine viis Möldri septembris lõplikult arusaamiseni, et vanaviisi pole enam võimalik jätkata. Ta nägi suurt probleemi aastaid hokiliidu peasekretärina töötanud Riho Sooniku poolt alaliidule tekitatud rahalises kahjus ja juhatuse kolme liikme tegevuses ühe klubi – Viiking-Sport – toetamises.

Möldri sõnul on uus juhatus jäähokiülene ja sisulisi küsimusi hakkavad lahendama alakomiteed või nõukogud. Juba praegu tegutseva meistriliiga nõukogu kõrvale tekivad ka noorte nõukogu, finantsnõukogu ja koondiste nõukogu. Uuendused peavad aitama kogu hokil puhastuda.  

Eilse üldkoguga samaks ajaks kutsusid kolm endist juhatuse liiget – Priit Willbach, Heldur Sepma ja Raul Oja – kokku hoopis juhatuse koosoleku, ent reaalsuses ei saanud sellest üritusest asja. Kõik kolm meest jäid ka uuest juhatusest välja. Mölder kavatseb aga lähiajal esitada avalduse Soonikult ja Viiking-Spordi seltskonnalt raha tagasisaamiseks.

Kuuekohalised summad

Möldri sõnul on Sooniku võlg alaliidu ees kuuekohaline summa, kuuekohaline on ka nõue Viiking-Spordiga seotud inimeste vastu. «Kuritegelikke tehinguid tehti juba enne minu presidendiks saamist, kuid juhatuse liikme otsusega jätkusid need ka minu ametiaja jooksul,» nentis ta.

Mölder ei arva, et erakorralise üldkogu ja uue juhatuse valimise järel on Eesti hokis õhk puhas. Ta arvestab võimalusega, et ala juhtimisest kõrvale jäänud seltskond püüab eilset üldkogu otsust vaidlustada. Teda ei hirmuta seegi, et enamik jäi hääletamisel erapooletuks. «Sain aru, et paljud oleksid soovinud juhatuse liikmete ükshaaval hääletamist, kuid minu soov oli minna edasi kindla meeskonnaga,» märkis Mölder.

Juba reedel kavatseb Mölder korraldada koduse hokihooaja avaürituse. Kiiresti tuleb leida peatreener U20 koondisele ja kevadeks ka meeste koondisele. President andis selgelt mõista, et viimastel aastatel seda ametit pidanud Dmitri Medvedevi jätkamine on ebatõenäoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles