Suure suuga Haye kaitses tiitlit ja ootab vastasteks Klitškosid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas David Haye
Võidukas David Haye Foto: PA Wire
Profipoksi raskekaalu WBA versiooni tiitlimatšis alistas britt David Haye ameeriklase John Ruizi ning kaitses sellega eelmisel aastal võidetud tiitlit. Teadupärast sai Haye tiitli enda valdusesse novembris, kui ta alistas venelase Nikolai Valujevi.

Haye alustas kohtumist aktiivselt ning Ruizil oli juba esimeses raundis raskusi. Ruiz langes ka viiendas ja kuuendas raundis vahepeal pärast tugevaid lööke ühele põlvele, kuid siiski jätkas. Kui üheksandat raundi oli kulunud kaks minutit, siis visati Ruizi poolt ringi valge rätik ning matš katkestati, kirjutab Eurosport.

«Ma usun, et olen maailma kõige huvitavam raskekaalupoksija ning isegi Ruizi vastu suutsin ma asja huvitavaks teha,» kiitis Haye ennast pärast matši.

Haye järgmine matš võib nüüd olla Vitali või Vladimir Klitško vastu. Esimene nendest hoiab enda käes WBC ning teine WBO, IBO ja IBFi meistritiitleid.

«Usun, et mul on selleks kõik vajalik olemas ja ma saan ennast parimate vastu tõestada,» sõnas Haye pärast matši Sky Sportsile. «Kui ma saadan nende suunas sama tugevaid lööke nagu Ruizi pihta, siis on nendega kõik läbi.»

38-aastane Ruiz kaotas selle matšiga ka lootuse tõsuta legendaarsete Muhammad Ali ja Evander Holyfieldi kõrvale, kes suutsid kolmel korral tõusta maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles