Kalev/Cramo paranenud kaitse rõõmustab Varrakut

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak (vasakul) ja tema abiline Tiit Sokk.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak (vasakul) ja tema abiline Tiit Sokk. Foto: Margus Ansu

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreenerile Alar Varrakule valmistab hoolealuste paranenud mäng heameelt. «Viimase kuu jooksul on vaid Ventspils suutnud visata meile palju punkte, ülejäänud vastased pole eriti üle 80 jõudnud,» sõnas ta.


Noorel treeneril oli rahuloluks veelgi põhjust – laupäeval alistas Kalev/Cramo Eesti meistriliiga veerandfinaalis Valga CKE/Inkasso 88:81 ning võitis seeria 3:0. Poolfinaalis ootab neid suurrivaal Tartu Rock.



Nagu tavaks saanud, olid kalevlaste suurimad korvikütid nigeerlane Josh Akognon 24 ja ameeriklane Charron Fisher 22 punktiga. Valgale tõi Ando Tagamets 20 punkti.



Varraku hinnangul tuli veerandfinaalis mängimine Kalev/Cramole kasuks. «See oli kindlasti parem, kui niisama poolfinaali oodata. Seeria teises mängus Valgas avanes minu jaoks juba täitsa ilus pilt,» rääkis treener. «Oleme teinud meestega trenni, rääkinud ja kaitsemängu reegleid selgitanud. Iga asi võtab aega, aga nüüd on paranemine silmaga märgata.»



Aastavahetusel ametisse astunud Varrak ja abitreener Tiit Sokk on korduvalt rõhutanud, et kalevlaste hädad algavad nigelast kaitsemängust ja kesisest kehalisest seisust. Jaanuaris ja veebruaris kohendati jooksu ja kangitreeningu abil kehaline vorm korvpalli mängimiseks sobilikuks, nüüd on jõutud kaitsemängu põhimõtete kinnistumiseni.



Eile ja täna nautisid kalevlased väljateenitud puhkust, seejärel jätkatakse treeningutega. Kuigi poolfinaalide alguseni on kümmekond päeva, ei kavatse Varrak meeskonnale treeninglaagrit korraldada. Näiteks Tartu Rock on selle nädala alguses harjutamas Käärikul.



«Varem polegi sellist võimalust olnud, et saad kümme päeva ühele vastasele keskenduda,» märkis Varrak, ent ei pidanud poolfinaaliks valmistumist treenerite kodutöö duelliks. «Kodutöö on ju tegelikult juba ammu tehtud. Oleme teineteisega nii palju mänginud,» lisas ta.



Teises veerandfinaalis peetakse täna Tallinna Kalevi koduväljakul neljas kohtumine. TTÜ juhib 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles