Treeneri arvates pole mõtet nappi mängupraktikat peljata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Eesti naiskonna kapten Rene Busch soovinuks, et eestlannad oleksid rohkem mänginud, usaldab ta neid täielikult ning tema jaoks on tähtsam, et mängijate tervis on korras ja Kaia Kanepit jalavigastus enam ei kimbuta.
Kuigi Eesti naiskonna kapten Rene Busch soovinuks, et eestlannad oleksid rohkem mänginud, usaldab ta neid täielikult ning tema jaoks on tähtsam, et mängijate tervis on korras ja Kaia Kanepit jalavigastus enam ei kimbuta. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti naistennisistide seis kaks ja pool nädalat enne tähtsat kohtumist Belgiaga poolehoidjaid käsi plaksutama ei pane, kahe riigi esireketeid lahutab edetabelis koguni sada kohta, lisaks napib eestlannadel mängupraktikat.



Eile avaldatud naiste tennise maailma edetabelis oli Kaia Kanepi langenud 110. reale, viimati oli ta esisajast väljas 2005. aasta detsembris. Belgia esinumber, mullu sügisel tippsporti naasnud endine maailma esireket Kim Clijsters on aga tagasi esikümnes, asudes uues tabelis 10. kohal.



Eesti teine number Maret Ani tegi samuti väikese languse ja paikneb nüüd 221. kohal. Kui aga vaadata Belgia parimaid naistennisiste, on edetabelis neli naist Kanepist eespool. Clijstersile järgneb 13. kohal Yanina Wickmayer, Justine Henin tõusis 23. reale ning Kirsten Flipkens asub 68. kohal.



Äsja Miamis 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiri võitnud Clijsters on praegu suurepärases hoos, tema enda hinnangul võib ta olla lausa elu parimas vormis. Väga head minekut on näidanud ka tänavuse hooaja alguses pisut enam kui pooleteiseaastase pausi järel võistluskarusselli naasnud samuti endine esireket Justine Henin.



Kahe peale 15 mängu


Eesti kohtub Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga üleminekumängudel Belgiaga 24.–25. aprillil Hasseltis. Eesti naiskonna kapten Rene Busch hoolimata mõnevõrra hirmutavast statistikast põhjust muretsemiseks ei näe.



«See ongi kihvt, et meie vastased on elu parimas vormis,» kinnitas Busch. «Tähendab, meil pole absoluutselt mitte midagi kaotada, vaid minna ja anda endast parim. Pinget pole, kuna miinimumprogramm on meil nagunii täidetud, jääme püsima. Ülejäänud on ainult suureks boonuseks.»



Buschi ei heiduta seegi, et kahe riigi esireketite vahel laiutab edetabelis sajakohaline kuristik. «Arvan, et väga paljud ei ootagi, et me kindlalt võitma peaksime, oleme juba inimeste ootused täitnud,» arutles ta. «Tüdrukud saavad lihtsalt minna platsile ja nautida mängu.»



Veebruari alguses alistas Eesti Tallinnas Maailmaliiga II grupi matšis 4:1 Argentina, pärast seda on Kanepi ja Ani kahe peale kokku mänginud vaid 15 mängu.



Ani on osalenud neljal ITF-sarja turniiril, parimaks tulemuseks jäi Stockholmis veerandfinaali jõudmine. Kanepi mängis viiel turniiril, jõudis Memphises 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril veerandfinaali, Monterrey’s ja Acapulcos langes aga konkurentsist välja teises ringis. 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Indian Wellsi ja Miami turniiril kaotas ta enam kui kahetunniste lahingute järel avaringis.



Enne matši Belgiaga pole Kanepil enam ühtegi turniiri plaanis, Ani mängib sel nädalal 25 000-dollarilisel ITF-turniiril Itaalias ning järgmisel nädalal neli korda suurema auhinnafondiga ITF-turniiril Lõuna-Aafrika Vabariigis.



Paanikaks pole põhjust


«Minu amet on lihtne, mina tüdrukute võistluskalendrit mõjutada ei saa,» möönis Busch. «Nad on profimängijad ja peavad ise teadma, mis on nende jaoks parim. Olen nende tegevusega kogu aeg kursis ja usaldan neid.»



«Ma võin küll tahta, et nad mängiksid rohkem ja et me koos turniiridel käiksime, aga see kõik on minu soov, kuid tähtis on tüdrukute enda tahe,» jätkas ta. «Ma ei ole paanikas, suuri võite pole küll olnud, aga mängupraktika on täiesti piisav olnud. Ja, mis kõige tähtsam, tervis on korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles